Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vanzemaljci su vec odavno medju nama, cist primjer je parlament i skupstina FBIH.
A ja predviđam da Stephen Hawking za sto godina neće biti živ.
a ko ga sretne nek mu ga metne...
MALO HUMORA (FERMIJEV PARADOKS): Svaka nova civilizacija koja nastane bilo gdje u svemiru, onesposobi ili uništi samu sebe zbog imanentnog nesklada između njene biološke i civilizacijske evolucije, prije nego sto dospje u situaciju da pokuša i ostvari kolonizaciju Univerzuma i time u njemu ostavi uočljive tragove svog postojanja ili uspostavi komunikaciju sa nekom drugom sebi sličnom.
pa prije 1 god bilo je da cemo se susret sa vanzemaljcima za 20 god
U narednih sto godina će muškarci da izgube ću.ne, a žene će da dobiju (ću-ne) i to na sred čela da im se vidi...... Nemojte samo reći da je to NEMOGUĆE, pogledajte šta sve svemirci (oli ti ga alieni) rade po SF serijama, SF filmovima i sličnim \"naučno\" dokumentarnim fantazijama..... Hem je glu.p članak hem je masa gl.upih komentara koja vrlo rado (kao i naučnici) u članku BRKAJU ono što je fantazija i ono što je nauka.... SF ili Naučna Fantastika je samo kopile izgubljene religije i modernog doba ateizma...i nikada NE MOŽE biti ili zamjeniti nauku bez obzira na broij i ugled naučnika koji (kao zamjenu za religiju) imaju SF...
www.renesansnakraljevstva.com Igra za svakoga ko voli historiju. Godina je 1460. Postoje sve Europske drzave iz tog vremena,pa tako i nasa Kraljevina Bosna. Kraljevina Bosna je jedna od najmladjih drzava na renesansnim kraljevstvima. Trenutno imamo nesto vise od 300 igraca i imamo samo jedan grad (Zenica), a za drugi nam je potrebno jos oko 200 igraca. U igri upravljate svojim likom. Napredujete kroz levele kojih ima ukupno 5 i odlucujete kojim ce putem ici vas lik, moguce profesije su (krojac,mesar,kovac,mlinar,pekar,stolar), takodjer mozete biti gradonacelnik, svecenik, general, ban, a ako se potrudite mozda cak i kralj. Mozete ici drugim putem i biti lutalica ili pljackas ili samo obicni gradjanin koji voli doci u kafanu i opustiti se uz pivo i zezanciju. Moguce je ozeniti/udati se i osnovati svoju porodicu. Pridruzite nam se i zabavite se.
jeste svi glupi. mi uopste ba i ne postojimo kako to mi mislimo da postojimo. mi smo ti ba u jednom matrixu, tj, simulacija. ili ako znate onu igricu The Sims..e to smo mi. Jeste se ikad zapitali zašto ne vidimo šta je iza nas? Faktički nema ništa..crn prostor ali mi to ne vidimo. Naše oči su programirane da samo vidimo šta je Matrix izprogramirao ispred nas.
ma neka nose resurse samo da nas ne zguze....
sjetimo se James Bonda 007 prije nekoliko godina kada je u autu razgovarao na mobitel....svi smo se smijali i govorili kakava fantastika gdje mu je zica za telefon...a danas svaki klinac ima isti u rukama i sve nam je normalno...
:) Nema gorih naucnika od danasnjih. Sve sto je on izumio i dokazao gdje je? Zasto ne objasnjava svoje radove, zar to nije zadatak naucnika podijeliti znanje sa covjecanstvom? Moze svako mlatit praznu slamu.
Neko mora kopati kanale, neko ratovati, a neko i razmišljati. Svi oni koji imaju normalno razvijen mozak znaju da je ovaj gospodin izuzetan naučnik ali i teoretičar. Pa pojasnimo malo prostim jezikom stvar. Da se vratim u prošlost i svome pradjedu i izvadim laptop na nekoj livadi dok on čuva goveda i pokazujem mu ovaj članak. On bi smatrao mene vanzemaljcem u najmanju ruku..Znači, sve je moguće. samo je problem što mi imamo trenutno ograničen um jer nam je i to u prirodi. Ako postoje razvijenije vrste u svemiru, onda po nekoj logici razvijali su sisteme putovanja svemirom, jače signale, skrivene signale itd..Moguće da su tu, ali onda morate shvatiti da su cijelo vrijeme kod nas prisutne raznorazne obavještajen službe pa ih niti vidimo niti čujemo..Uglavnom, glupo je trvrditi da je \"Zemlja loptasta\" jer izgorjet ćete na lomači (ili vašim komentarima).
pa ako kazes da je udaljenost podlozna skracivanju kada neko se krece brzinom svjetlosti, onda ne mozes ocekivati da te neko uzme za ozbiljno. ili pokusavas opravdati ogromne razdaljine (npr 1000 sv godina) sa dilatacijom vremena putnika. dzaba su ti hilbertovi prostori i geometrija lobachevskog ili sta god. moras ipak imati kompletno znanje, a ne samo poloziti matematiku I kod fatkica.
Sreli smo se mi sa njima još prvog dana.
Pa fino kazes: ne znam a ne pametujes. I ajnstajn je rijesavao zadatke sa vozom dugim 1 sv god koji se krece brzinom od 0,9 c pa mu niko nije spocitavao neznanje (ili mozda jeste, takvi poput tebe), vidim ja moram da trazim drugu zrtvu, aj zdrao! A ja se ponadao da cu te malo muciti sa Banahovim i Hilbertovim prostorima a on zakazo na specijalnoj teoriji relativnosti, ccc
pa eto , ako imas civilizaciju na 300 sv. godina od zemlje, sta mozes ocekivati?
dalje, da bi \"nagarili\" 0.6c, morali bi imati interesantnu biologiju, cisto zbog nekih prakticnih stvari - prvo, da nisu osjetljivi na zracenje, drugo da mogu podnijeti izuzetno visoka ubrzanja. npr ljudi bi trosili puno puno vise vremena na ubrzavanje i kocenje letjelice, dok sasvim sigurno ne bi mogli prezivjeti zracenje tokom takvog leta.jos ako bi imali nuklearni pogon, to bi tako da je sve to lijepo kad ti kazes \"nagaris 0.6c i tu si za 80-tak godina\", ali stvari nisu ni blizu tako jednostavne. \"nagariti na 0.99c\" - to moze reci samo nepotpunim neznanjem fizike. 0.99c je prakticno nemoguce postici. sva ta energija koju ulazes da povecas brzinu, odlazi na povecanje mase.