Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glavni razlog "neuspjele emancipacije žena" je potpuno pogrešna osnovna premisa feminizma, koja glasi: Muškarci i žene su jednaki Naučno je dokazano da među muškarcima ima više i genijalaca i idiota nego među ženama, tj. pojave intelektualnih ekstrema kod žena su puno rjeđe. Dovoljno je samo pogledati broj nobelovaca u medicini, fizici i hemiji u zadnijh 30 godina. Učešće žena je i dalje statistički zanemarivo, iako (na Zapadu) su ravnopravne u obrazovnom procesu već preko 50 godina. S druge strane, žene obično imaju veću "emocionalnu inteligenciju" od muškaraca i zato su obično bolje u zanimanjima koja zahtijevaju značajnu socijalnu interakciju. Koliko god se socijalni inžinjeri trudili, ne mogu promijeniti ljudsku biologiju. I žene i muškarci su neophodni za zdravo društvo, njihove uloge nisu u sukobu, već su komplementarne.
Jedina str­uka koja je korisna za žene je medicina i u tome su fakat dobre. Ove glu­posti poput socijalnih studija, političkih nauka, filozofije, "ženskih studija" (poznatijih kao anti-muške lez­bo studije), služe samo da uzimaju novac države na kre­tenske programe nekih plačipi­čki koje su se rodile ru­žne, g­ay ili koje su prejahale hiljadu ku­raca pa ih niko neće i sad im je krivo.
@avatar Po tvom komentaru je jasno da si nedoje­bana frustrirana feministica ili muški neje­bičar koji konta da će ulizivanjem dobiti nešto na pritku.
Po komentarima je sasvim jasno da je velika većina za uspostavljanje šerijata (ne spadam u tu vrstu), gdje žene nemaju nikakva prava, gdje su pokrivene da se ne vide dokazi premlaćivanja od strane muževa, i gdje islamski vođa može zvjerski silovati svoju petogodišnju kćer sa smrtnim posljedicama tog čina, a da on zbog toga ne bude kažnjen. Vi zaista mislite da je to za pohvalu?
nema sanse da Fejsbuk i lajkanje budu protiv nauke
Ko vise radi vise i dobija :D
ja znam jednu vjesticu
nekad su zene kuhale kao majke a danas piju kao ocevi
SAMO ZA KUHINJE SU!!!