Arheološko istraživanje
42

Stepenice na kojima je Isus izliječio slijepca navodno otkrivene u Jerusalemu

F. H.
Ostaci bazena iz vremena Isusa (Foto: Wikimedia)
Ostaci bazena iz vremena Isusa (Foto: Wikimedia)
U drevnom bazenu Siloam u Jerusalemu otkrivene su stepenice koje nisu viđene više od 2.000 godina.

Značaj ovog otkrića je u tome što je to mjesto gdje je Isus izliječio slijepca prema Novom zavjetu, izvijestio je Fox News. Sama lokacija prvi put se spominje u Starom zavjetu, navodi se u izvještaju Washington Timesa.

Do otkrića su došli arheolozi nakon značajnog napretka u iskapanju nalazišta. Otkopano je otprilike osam stepenica, navodi se u izvještaju Fox Newsa.

To se desilo nakon što su Izraelska uprava za antikvitete, Izraelska uprava za nacionalne parkove i Zaklada Davidov grad najavili ranije ove godine da će drevni bazen Siloam biti otvoreno za javnost prvi put nakon 2000 godina.

Donedavno je samo mali dio lokacije bio potpuno iskopan i dostupan javnosti. Mjesto je u jednom trenutku bilo 1,25 hektara, prema izvještaju Timesa. Očekuje se da će veći dio mjesta postati dostupan s vremenom kako će više područja biti otkopano, budući da je mjesto važno i za kršćane i za Jevreje, prema Fox Newsu.

Bazen Siloam izgrađen je prije otprilike 2.700 godina, izvijestio je Fox News. Korišten je kao dio jeruzalemskog vodovodnog sistema, prenosi Jerusalem Post.