Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@@Enko27 Autor (knjizevnik) kaze sljedece: Sa iznosom koji je on (djokej) zaradio (za vlasnike konja, moj dodatak), se mogla finansirati rimska vojska tri mjeseca. Za finasiranje (placanej plata vojnicima i oficirima) sadasnje vojske (USA) za tri mjeseca je potrebno 15 milijardni dolara. Mislim da mu poredjenje sepa, i to veoma mnogo...
pa mozda je jednostavno uradio usporedjivanje u naturalnoj vrijednosti :s
Uostalom kao i danas.... Na stranici casopisa u komentarima su izracunali da je vrijednos srebra (sestercija) samo 51 milion dolara danasnjih a ne 15 milijardi...
Ne bih rekao da je ovo tacna vijest. U Anticko doba su nagrade dobijali VLASNICA konja i kocija a ne sami kocijasi ili jahaci.
Tigera Woodsa.Sta hoces da dobije 15 milijardi dolara sto ubaci loptu u s.pak rupu.Kad bi i ja toliko ubacivao bio bi bolji od njega.Ovi ljudi su za razliku od njega rizikovali svoje zivote.Za mene je GOLF pravi retard sport.