{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snimio kamerom kako ga jede anakonda, preživio i napravio emisiju

6.11.2014. u 10:30
249
42
Snimio kamerom kako ga jede anakonda, preživio i napravio emisiju
249
Prirodnjak i režiser Paul Rosolie napravio je zaštitno odijelo s ciljem da snimi kako izgleda kada anakonda pojede čovjeka. Rosolie je obukao odijelo i prišao anakondi koja ga je doslovno progutala, a sve je snimao posebnom kamerom.
Dokumentarac "Eaten Alive" (Pojeden živ) bit će prikazan na Discovery Channelu 7. decembra, a u njemu je prikazano kako je Rosolie "pojeden" i šta se dešava kada se nalazi u stomaku anakonde.

Najava dokumentarca izazvala je negodovanje ljubitelja životinja i udruženja koja se bave zaštitom njihovih prava koji su rekli kako je to čin zlostavljanja životinja na najvišem nivou. Dvadesetšestogodišnji Rosolie nema takvo mišljenje.

"Da me znate shvatili biste da nikada ne bih povrijedio živo biće", tvitao je Rosolie koji je specijalizirao istraživanje divljine u Amazonu, Indiji, Indoneziji, Brazilu i Peruu.

Protiv njegovog dokumentarca pokrenuta je i peticija na Change.rog, a do sada ju je potpisalo 500 osoba.

"Ovo je zlostavljanje životinja na najvišem nivou i apsolutno je odvratno jer bi takvo ponašanje moglo ubiti zmiju zato što ramena odraslog čovjeka ne mogu stati u tijelo odrasle zelene anakonde", stoji u peticiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: