Na planini Ararat
0
Pronađena Noina arka?
Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Titicu I obavezno nabavi koju dasku, jer ti po svemu sudeci fale........ da napravis sebi arku (a moze i barku) ako se Drug Bog razljuti na tvoju prijavu, za najveci GENOCID u povijesti......
@Titicu Obavezno da prijavis Druga Boga za nedjelo GENOCIDA u sud za Internacionalne zlocine u Hagu.... Jer ti vjerujes u tu bajku...
@enko27 jel ti neko brani da nevjerujes? pa nemoj ni ti nama da branis koji vjeruje mo i koji imamo dokaze za vjerovanje... dok ti nemas ni jedan valjan dokaz da ponudis da nevjerujemo---ima sve lijepo objasnjeno pa cak i to koje su bile zivotinjske a koje biljne vrste pa ako te interesuje naci ces, a ja ti uciteljicu necu glumiti... a sto se tice te teorije koju postavljas, zasto ih Bog Uzviseni nije digao i spustio nakon potopa, vrlo jednostavan odgovor da je Bog stvorio ljude da se trude i da Njemu budu poslusni u ove dvije rijeci ces pronaci odgovore na svoje zasto, naravno, uz preduslov da imas razuma
Meni nije zao tebe dragi moj titicu sam si IZABRAO vjersko ludilo, a ne razum. Sam pao, sam postao vjernik.... Tako to biva... Usput arka vam je dugacka 300 stopa, to jest 135 metara. Izvolite strpajte sve te zivotinje, hranu, za njih, i za ljude za najmanje godinu dana (poslije potopa treba vremena da zemlja poodje davati plodove), pa ako uspijete traziti NOBELOVU nagradu za MINIJAURIZACIJU. Usput zasto je \"svemocnom\" bogu (malom baji) trebalo Nuh i arka, zar ih nije mogao sam izdignuti iznad vode za vrijeme poplave. Sto mu je trebao taj \"cirkus\" (bajka) za Nuhom i arkom ? Jadnici moji RELIGIOZNI.
Stvarno si pacenik, zao mi te...
Javilo mi se sljedece lice: \"Yeung Wing-Cheung, reditelj iz Hong Konga i član tima istraživača.\" pa kaze sljedece: \"Ovu je \"naucnu vijest\" trebalo staviti pod rubriku RELIGIOZNA FILMSKA FANTAZIJA, nije mi jasno zasto su je oni sa sa-x stavili u rubriku GADNE i ODVRATNE obicne nauke ili tako reci znanosti. Ja i moj SESIR se duboko protivimo da nas se stavlja pod rubriku obicne nauke, jer smo mi jako neobicna KUNG-FU ZNANOST (nauka)\".... \"Zivjele religiozne fantazije, dole RAZUM\" \"Bog je prvo sebi napravio SESIR\" \"Lako je biti PROROK ako ti je Bog OTAC i MAJKA\" \"Zivjelo religiozo bratstvo i jedinstvo\" I jos mnogo toga je navelo ovo lice koje je predstavljeno na sljedeci nacin: \"Yeung Wing-Cheung, reditelj iz Hong Konga i član tima istraživača.\" Sa naglaskom na NAUCNU cinjeniocu REDITELJ. Sto je zapravo isto sto i (naucno dokazano) RODITELJ. Odnosno OTAC. To jest BOG. Tko ne vjeruje obican je i razum covjek, a tko vjeruje je UZVISENI VJERNIK..
Dragi moji TITICI Na svijetu je tada a i sada postojalo blizu TRIDESET MILIONA razlicitih vrsta. Izvolite drage moje SESIRDJIJE pa to strpajte (zajedno sa hranom za zivotinje) u tu vasu FANTAZIJU. Kojoj FILMSKI NAUCNICI uopce i ne spominju dimenzije. I koja je uz to napravljena od drveta (brod) koje ima jasno ogranicene mogucnosti NOSIVOSTI KONSTRUKCIJE. Vjerovati u TAKVE GLUPOSTI moze samo \"pravi\" vjernik, a ne razuman covjek.
@müjo strašni citaj komentare koji su uslijedili poslije pa ce ti biti jasnije...ali evo da ti jos vise pojasnim, ako cemo govoriti o arki i o covjeku koji je napravio najbolje je da ga zovemo onim imenom kako ga i Bog Uzvišeni zove i kako se zaista zvao. mada je najbitnije da se prihvate cinjenice da je on postojao i da koliko god zvucalo nestvarno sve oko njega , manje je bitno kako se zvao
inace, u prvom komentaru se ukazuje da nije noa nego nuh (ili vec kakoa). zasto? to je jedno te isto, ista rijec, isto ime, samo na dva razlicita jeziki. pitanje je sad: zasto je nekom bitno da ispravi gresku, kad greska uopste ne postoji?
hemija i tehnologija, su dvije razlicite stvari. ja nista ne tvrdim, samo ukazujem na to.
nevjerovatna prica...budale su koji vjeruju u ovo??? samo nesto...da vam kazem da je hrpa zeljeza postala automobil tokom milion godina djelovanja raznih sila,munja vjetrova,hemijskih reakcija,sigurno bi rekli da sam lud,a kad vam neko kaze da je zivot...milioni razlicitih biljnih i zivotinjskih vrsta nastali usljed hemijskih reakcija ...onda se ne smijete vec to prihvatate kao cinjenicu...jadno li je vase razmisljanje i vase podsmijavanje... razmislite provo u sta vi vjerujete,sigurno je puno nevjerovatnije da je covjek nastao slucajno,nego da se potop desio...ili mozda ipak nije??
A....koga je Noa poveo sa sobom jos osim flore i faune???
pa koji pacijenti u ovo vijeruju
\"....a pogotovo za dušu jer dušu najbolje lijeci onaj koji je stvorio.\" Nikoga ne treba ubjedijivati, samo oni koji koriste vlastiti mozak mogu doci do istine.... Bravo za ovo!!!!
titocortez, bravo majstore