Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jel dovoljno veliki da začepi rupu zvana Srbija ??
PA KO SU VIŠE OVE NAKAZE KOJE NIKAKO NA ZELENU GRANU, SAMO MRZNJA MRZNJA... KOJA NESRETNA DJECA, TUGA GOLEMA.. A O VAMA, GLUPI I PREGLUPI, SA-X DA NE PRICAM :)))))))))
Sta kaze Wikipedija: Ukupna masa asteroida se danas procjenjuje na 1022 kg (oko 1000 puta manje od mase Zemlje), od čega oko 10% otpada samo na Ceres. Do sada je pronađeno 238 asteroida većih od 100 km i vjeruje se da su to svi, dok se za manje asteroide vjeruje da ih je otkriven tek mali postotak. Procjena je da postoji oko milijardu tijela većih od 1 km. Asteroidi se oko Sunca gibaju u istom smjeru kao i planeti. Prosječne inklinacije (nagib u odnosu na ekliptiku) su manje od 16°. Asteroidi nemaju atmosfere. Većina asteroida je udaljena od Sunca između 1.7 i 4 AJ u području nazvanom asteroidni pojas. Većina asteroida u asteroidnom pojasu imaju ekscentricitet od 0.1 do 0.2. U samom asteroidnom pojasu postoji područje najveće gustoće putanja asteroida (između 2.2 i 3.3 AJ) - glavni pojas. Usput jedan dodatak: Dijametar Zemlje je 13.000 kilometara. Udaljenost \"potencijalno opasnog asteroida\" je 6,400,000 kilometra sto je priblizno 500 dijametara Zemlje..
NE UDARI 3. OKTOBRA, IMA LI VECEG ASTEROIDA OD NASIH POLITICARA, NANIJELI SU BIH VISE STETE OD BILO UDARA BILO KOJEG ASTEROIDA
Jah puste lazi da je ima vise
-Ako bude smak svjeta ja odo za NJEMAČKU !! hahahah
NE ZABORAVITE U BOSNI UGASILTI SVIJETLA KAD OVA NEMAN BUDE BLIZU..
Iz praha smo nastali postat cemo prah
uuu bre zar ti se ne gadi sutra parkirati auto tu uzas. POZDRAV ZA ZAMLJU SAFARI IZ ZAPADNE EVROPE !!!
ROKA PO BOSNI BRATE ASTEROIDSKI DA NAPRAVIMO PARKING I ETO PARA U BOSNI BEZ SADAKE.
Evo, nestaje konacno i RS..:D *sala ;)*
opet asteroidi aaaa hhhehe e moj sa-x. magarci.. sto kaze pipo evo se ovdje i ne cita samo se komentaise ..Tako cu i ja od sad ne zelim vise ni citati ove vase gluposti... danas asteroidi pa sutra vanzemaljci pa prekosutra sta ce da bude
ih, ode i ovaj daleko preko gola