Najbliža na 13 svjetlosnih godina
100
Planeta sličnih Zemlji ima mnogo više nego se mislilo
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo Srbi imate planete, ne morate se više gurati na Balkanu, otiđite i uzmite cjeli planet...
Kako reče drug Sokrat "Što više učim, to više znam da ništa ne znam". Prije par godina bilo je 300 egzoplaneta u znanom svemiru a sad smo na 4,5 milijarde samo u našoj galaksiji. "Jesmo li sami" je postalo retoričko pitanje. Nebi bilo loše da nam dođu neki veseli mali zeleni i zavedu red.
Drugim rijecima, znaci da smo itekako zamjenjivi nekim inteligentim ljudskim vrstama jer ova ocigledno nije, tako da mozemo slobodno unistiti ovu planetu i same sebe, a drugi ce nastaviti prenositi znanje po svemiru, kao sto su i nama prenijeli pa smo ga unistili. Koliko moras biti arogantan i glup da kazes, da smo mi jedina inteligentna bica u svemiru, a nismo cak ni inteligenti, danasnji covjek se nipocemu ne razlikuje od pecinskog covjeka, na isti primitivni nacin razmislja, jer da jesmo inteligentni ne bi rezali granu na kojoj sjedimo. Naucnici otkrivaju Ameriku, a nasi tvorci ce se vrati za nekih 50-100 godina da pocupaju ovaj korov i da posiju novo, bolje sjeme, kao sto su uradili i sa dinosaurusima, to je svakom pametnom covjeku jasno.
Nas treba jos 2 milijarde pa da posaljemo po dvoje na svaku od ovih planeta kao Adam I Eva. Mozda religija I nije bas tolika ubleha.
at ..... totalno se slazem s tobom!
Otkrili su ih!? Blizi se i njihova propast...
U narednih pedesetak godina sigurno će se otkriti planeta nastanjena životom, a onda očekujem velike reformacije u religijama, valja ispravljati po Bibliji i Kur'anu pojmove u vezi Boga i čovjeka. ;-) Ili još bolje, naći će neki citat, ajet ili suru koja se može shvatiti na 1000 načina, ovisi o količini mašte pojedinca i to iskoristiti za objašnjenje vanzemaljskog inteligentnog života.
da li im trebe imaju 10 pichoka i sisetina?
Yeeeee vanzemooooljci !!!
Bila je ponoc i satovi su stali Na vrata mi pokucase Mulder i Scully Kazu, trazimo svemirca, velka mu je glava Reko, imam takvog u gacama, al' trenutno spava Sala mala Da te pitam, Da li imaju duge kose? Dal' traperice nose? Dal' vjeruju u Boga? Da li uzimaju droga?
ima li papanluka na drugim planetama
Moj komentar se odnosio na @kuzo
I sta bi ovaj prije mene ten kre stanovnik planete Zemlje, za koje se mislilo da ih ima mnogo manje od koliko ih ima preko previse , no nauka ce nadzivjeti razlike u zlu, u korist razlika u dobru
Dobro je da mozemo sad bi sa ove otisli od ovih nasih kvazi ...lidera, da se odmorimo...!