Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e ja sam svojim ocima gledao kako je liku ovo sjediste doslo glave. mig29 je bio u hali na servisu i serviser je sjedio u kabini na mjestu pilota. valjda je nekako povukao rucice za aktiviranje (kod mig29 ta se crvena rucica nalazi izmedju nogu pilota) i zajedno sa sjedistem se skucao u metalnu konstrukciju krova hale. ne trebam pisati gdje su mu sve djelovi tijela zavrsili.
darvinova nagrada za "servisera".. nema ti logike izjava.
Osmislio??? Prvi put u zivotu cujem ovu rec.
moze li se na zirokopter ugraditi katapult ili ga ima fabricki
Može i na helikopter, ali prvo se elisa raznese eksplozijom.
valjda se salis. btw zirokopter ti je jedna od najsigurnijih letjelica. ako otkaze potisni motor tzv autorotacija glavne elise ne dopusta da padne ko kamen. vecina pilota pad prezivi bez tezih povreda. slicno vrijedi i za helikopter ali zbog njegove tezine udar je veci ili posto on ima pogon na glavnoj elisi dodje do blokade rotacije.
Katapult uvest u predsjednicke fotelje, spasio bi milione napacenog naroda
Cuj spasio?Spasio pilota koji ce opet ubijat narod.
1944:e su ti piloti ubijali naciste i djedove UZPovaca, pa je kontao da ih vrijedi spasiti...
Jos samo za vivilno zrakoplovstvo da se nesto izmisli...