Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
JAO MAJKO MILA SVE PROFESORI MATERNJEG.....
kakav je okus onda bala koje pokupis dok se ljubis sa djevojekom:D to ce mo staviti pod sedmo cuko olisa:D
je li iko, ama iko u postdejtonskim medijima zavrsio barem pravopisni kurs?
postoji i Mentol okus....
Ni ja ne mislim da \"sesti\" ide pod navodnike. Vjerovatno je naslov samo trebalo zavrsiti upitnikom. Ali, ovo je jos najmanji od mnostva lapsusa kojim obiluju nasi clanci. \"Najbolji\" su oni gdje englesku rijec samo prilagode nasem izgovoru. Neki dan sam ovdje procitao rijec \"superfacijalno\", vjerovatno nastala od rijeci \"superficial\". Kako sam kretenski zvuci. Bez ikakvih korekcija, ovi kvazi-novinari napisu prvo sta im padne na pamet.
Ali ne može se reći ni šesto čulo okusa..jer čula su okus,miris,sluh..a ne slatko, kiselo,ljuto..
Ne moze ici samo broj pod navodinike nikako... koliko god okusa bilo.
Pa imas \"pet\" okusa a to su: slano, slatko, kiselo, gorko i ljuto (koliko ja znam :D) E sad valjda okus kalcija nema nista s tim pa su ga nazvali \"sesti\" okus. A ide pod navodnike jer postoji bezbroj okusa (jabuka, kruska, sljiva i sve ostalo), i vjerovatno se odnosi na vrstu okusa.
Ne znam smijem li primijetiti da vam je pogresna rijec pod navodnicima.... Moze biti \"sesto culo okusa\", sesti \"okus\"... ali staviti sest pod navodnike nema smisla.