Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neutrini putuju brže od svjetlosti, ali zato Chuck Norris putuje brže od neutrina
kad je ovo tesla skontao...
ipak ste prerano poceli sa nebulozama http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-17364682
kakvu crnu prošlost ako su vam fino rekli da je oborena ajnštajnova teorija ne može i jedno i drugo ba halo
Nije im skalamerija bila u vaservagu pa neutrini nabrali nizbrdo. Inače je dokazano da je proljev najbrža stvar na svijetu.
Da bi se oborila \"dogmatska\" teorija je potrebno MNOGO vise dokaza, i jedna dobro smisljena teorija koja to obradjuje na matematicki nacin. Za sada se sve ovo moze tretirati kao GRESKA u eksperimentu i nista vise.... Ali novinarima i \"novinarima\" su potrebne senzacije i navijanja pa se odmah nesto krajnje sporedno pokusava pokazati kao SVJETSKA SENZACIJA, jer oni (n i \"n\") ne mogu drugacije ni razmisljati...
:( meni nista nije jasno od ovoga, jel vama? :(
Nijel i sam neutrin praktički svijetlosna čestica? Mislim da jeste, a ako jeste onda je sve to apsurd, znači Ajnštajn rula.
\"Konferencija o putovanju kroz vrijeme biće održana prekjučer.\"
Pa svi znamo da su neutroni klinci iz dimenzije X, kakva je sad ovo priča?
\"Novi dokazi prijete da obore Ajnštajnovu teoriju relativiteta iz 1905. godine i dogmatsku tvrdnju da ništa ne može da se kreće brže od svjetlosti. \" STR je dokazana i prakticno i teoretski i ovaj dogadjaj je nece \"srusiti\", moze je samo prosiriti i/ilimodificirati. Autor zajedno sa urednistvom SaX-a moze ici dogme traziti u crkvi ili dzamiji, nikako u radu A. Eisteina. Kakvi tragicni likovi, ti \"novinari ovog uglednog\" portala.....
brza ti je mati, ona ce ti dati...
ovo je masina za pronalazenje oruzja buducnosti. rezultati nisu transaprentni i kriju se.
Brzina gluposti ostaje ubjedljivo najbrza brzina u kosmosu. Mozda je prelazi brzina kretanja losih vijesti, ali to su jos uvijek samo nedokazane teorije.
odgovorio sam ti telepatski
Moliću lijepo, osnovna, srednja, fakultet, magistrat. Fizika je zasnovana na teoriji da je brzina svjetlosti krov... VRATITE MI PARE!!!
ja mog golfa dvicu gonjam brže od tih neuroterina