Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tvoja bujna mašta tumači to "...svih svjetova" kao da se radi o životu van planete Zemlje. Zaboravljaš da ovdje imamo svijet ljudi, svijet životinja, svijet ptica, svijet riba, svijet insekata. Ima ih na Zemlji najmanje pet šest. AIIah je gospodar svih njih. Ali to nije dovoljno spektakularno u životnom dobu mlade osobe kad su Daniken i slični njemu vrhunac "naučnog istraživanja". Pa se tako i vjerske knjige tumače na spektakularniji način, da su u Vedama opisane svemirske bitke, u Kur'anu život izvan Zemlje, u Bibliji vožnja svemirskim brodom...
ma ovo je neki blizi rodjak Džordža Buša.... :)
Pa treba tu spustiti kakvu sondu sa kamerom da malo snima šta ima ispod leda
Opet ti isto pricas, pojam svjetovi se odnosi i na dzenet i dzehenem po islamu, raj i pakao itd itd svaka religija to ima i zato se kaze otisao na drugi svijet. Ja te opet pitam gdje se spominje zivo bice van planete Zemlje, nebitno da li je bakterija ili inteligentno bice?
@Mozak "Gospodar svih svjetova" Provjeri na koga se to odnosi. Da si posvetio pažnju čitanju umjesto MTV liberalnoj so-edgy atističkoj serotini, znao bi neke stvari. Haj sada idi u prak i cugaj sa metalikama.
Ja nerazumijem zasto bi postojanje drugih bica rusilo religije? Kakve veze imaju druga bica stim? Zasto Bog nije mogao i njih da stvori kad je vec nas stvorio? Nidje veze.
Dobro svjetovi, ali gdje se spominje zivo bice na drugoj planeti?
''Kako je opce poznato pronalazak nekog organizma van planete Zemlje bi srusio svaku religiju na planeti'' Grohotom se smijem tvojoj neukosti :D ''Hvala A.llahu, Gospodaru SVIH SVJETOVA'' - tako npr. počinje Kur'an, a i na drugim mjestima u toj Knjizi se nalaze reference na život van ove planete. Obrazuj se malo dječače.
Ne znam čemo sve ovo?! Kakav je cilj?! Ljudi umiru u svijetu od gladi a oni troše ogorman novac na ovo a zapravo neće imati nikakvog značaja za čovječanstvo.
Poenta je ista, zivot postoji i izvan planete Zemlje
Religije izricito navode da TRENUTNO postoji jos svjetova.
@ Religije spominju svjetove nakon smrti, o postojanju nakon postojanja ne o zivotu na drugom svijetu u toku postojanja
Sve religije spominju paralelne svijetove i to u mnozini.
Sta je sa organizmima koje su pronasli americki naucnici u otrovnom jezeru u koje se ulijeva industrijski, radioaktivni i nuklearni otpad ??? u njihovom DNK se nalazi Arsen koji je otrovan za svako zivo bice na planeti, a oni zive od tog elementa. I kad se pocnu javljat ovi "znalci" kako nema zivota nigdje drugo osim Zemlje jer nema kiskika, vode i temperatura nije 18 stepeni :D smijao bi se 3 dana........ Kako je opce poznato pronalazak nekog organizma van planete Zemlje bi srusio svaku religiju na planeti zato se i suti o tom pitanju. Ko ne vjeruje proguglajte sta je crkva izjavila u vatikani, da postojanje nekog zivog bica van nase planete ne umanjuje cinjenicu o postojanju Boga :) ovi su se vec pripremili i ogradili za iznosenje cinjenica.........
nekalisificran ovo cak ni izgovoriti ne mogu :S