Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a mozda je problem u tome sto je manje crnaca i zena sto su strucnjaci u poljima za koje se nagrade dodjeljuju, opet zbog problema sto manje upisuju prestizne fakultete, opet zbog nekih trecih problema koji se trebaju tretirati. ti se problemi ne rjesavaju tako sto se dodjeljuju nagrada na silu da bi se neko bolje osjecao.
@lordXYZQ nisam to rekao i ne znam kako si to zakljucio. ali na osnovu tvog odgovora vidim da ne vrijedi objasnjavati. sve najbolje :)
Muslimana nema uopce u statistici , doprinos skoro 2 milijarde ljudi , je neznatan , jedino u cemu muslimani prednjace su ratovi , terorizam , genitano sakacenje zena , cakijanje , ilegalne migracije i napadanje na druge
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Neka crnci i žene nešto revolucionarno otkriju pa će biti Nobela i za njih...
Nobelova nagrada za knjizevnost, ove godine, je pripala zeni, pjesnikinji, Amerikanki Luiz Glik (ne znam kako se ime pravilno pise)
...evo cak nisam ni vidio da je to mozda navedeno u clanku, sudeci po naslovu ))
Crnci nisu nikad ni osnovali neku znacajnu civilizaciju. A za cupanja pamuka nedobijas nobelovu!
Neka u Africi naprave dodjelu nagrada pa nek se Nagrađuju, zašto bi Afrikanci dobijali Evropsku nagradu?
@KoToKaze zato sto Nobelova nagrada nije evropska nego globalna nagrada
Afroamerikanac?? Da li su samo Afroamerikanci crnci?? Šta je sa pravim Afrikancima, pa nije nijedan Arap ove godine dobio Nobelovu nagradu, ni Azijat. Nije nijedan indijanac, indijac, autohtoni američki stanovnik......popustite malo sa Afroamerikancima.
Pa nek' se potrude...
🤣
Nobelova nagrada je postala lakrdija, pa neki dan momci sa youtube oficijelno kandidirali neku žensku glupacu sa reality tv emisija
Ja ovo ne mogu da shvatim nikako. Znaci ako si crnac ili zena ne trebas biti top ni u jednom polju, ni gluma, ni nauka, ni sport ama bas nigdje ali trebas dobiti nagradu zbog raznolikosti. Klix prestani nam naturavati zapadne gluposti. Onaj ko zasluzi nek dobije pa kad bi sve zene ili crnci ili kinezi ili aboridzani ili bijelci bili, ali ko zasluzi.
Nema ni nijednog arapa. Bave se samo naftom i turizmom.
Jel dobio musliman šta?
Zasto je bitno ko je koje boje i ko je musko a ko zensko? Hocemo li sada davati nobelove nagrade svima da se nebi osjecali uvrjedjeno?
opet crnački rasizam i njihov pokušaj da se nameću kao jednaki nama a nisu i nikad neće biti ,barem za mene
2045, ako nije derpe ne moze dobiti nobelovu!
Da treba i kod njih uvesti konstitutivnost. Ne pamet i doprinos nauci nego konstitutivnost
A jeli ikada neki is Romske popilacije dobio nagradu:)kakve veze ima ko je dobio bito je za sta je dobio
Hajmo sada na silu i Nobela.