Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čovjek je pokazao genijalnost u ranoj mladosti kada je za početak otišao sa ovi prostora...
da je ostao u komunizmu, možda bi razvodio sijalice po rudniku, jer nije bio sreće da mu je ćaća u partijskim vodama
Kakvom komunizmu, lik rodjen u vrijeme austrougarske monarhije, vecinu svojih bitnih radova napravio do kraja Prvog svjetskog rata.
Toliku korist je pridonio covjecanstvu, a umro je ko zadnja fukara i bjednik, to ti je dokaz koliko je ovaj svijet nezahvalan, da ne znam sta da uradis, bices zaboravljen i napusten.
Ne bih rekao da je zaboravljen jer nema dana da se ne spomene plus ima svoju oznaku u SI
Neko se svađa jel' Tesla bio Hrvat, Srbin ili oboje po malo, a neko se divi njegovim dostignućima i dalje istražuje po uzoru na iste.
OTAC I DEDA PRAVOSLAVNI SVESTENICI , MAJKA SPKINJA , RODJEN U AUSTROUGARSKOJ , HRVATI MU POBILI SVU RODBINU DEVEDESETIH , SRUSILI MU SPOMENIK U SMILJANU .....I NA KRAJU GA PROGLASISE HRVATOM ISTAVISE NA SVOJU EU NOVCANICU ....PA STA RECI A NE ZAPLAKATI OD TEKVE BEZOCNOSTI
Pa ako Ivo Andrić može biti Srbin, pa Meša Selimović...A Stanivuković počep svojatati i Musu Ćazima Ćatića...Musa pohađao medresu, uzdržavao ga doglavnik Ademaga Mešić, a Stanivuković ga proglašava Srbinom...
nije Nikola nego Nurudin
Tekst nepovezan… mislim da fali dio teksta iza boldiranog pasosa na pocetku
Citam komentare... Kazu neki "pobjegao", drugi se pitaju jel nas stid sto je "morao" otic. Pokusajte obuc racionalnije cipele. Kad izumitelj ima ideju, cilj mu je da je isproba i vidi radi li u stvarnosti sto je zamislio. Isprobavanje kosta debelih para pa ti treba finansijer ili vise njih. Gdje ces naci finansijere koji raspolazu takvih sredstvima? Ide tamo gdje god su oni. Tj. Ne mora znacit ni da je "pobjego" ni da je "otjeran". Moze bit cisti pragmatizam.
Neponovljiv UM. Ko zna šta bi sve danas imali da ga nisu amerikanci roknuli zbog besplatne struje. 🥺
Ma Edison je za njega izmislio sijalicu
Hrvati treba da su ponosni na ovog čovjeka!
VELIKI IZUMITELJ I ZNANSTVENIK .PONOSIO SE SRBSKIM RODOM I DOMOVINOM HRVATSKOM.
Teslino pismo majci, srijeda 18. novembar u kojem pripovijeda da je sanjao i čuo ezan u snu “Majko, pri pomisli na Tebe, osjećam se nekako teško i turobno, ne znam kako, ali osjećam da nisi dobro. Volio bih da sam kraj Tebe, sad i da ti prinesem vode. Sve ove godine moje službe čovječanstvu nisu mi donijele ništa do uvreda i poniženja. Čuo sam glas koji pjeva i moli nekim maurskim jezikom lijepu tužbalicu ili zov.
Velikan ,Hrvatski naucnik
Predstavili ste Teslu kao ludaka a u stvari ste vi novinari i ludaci i bezobrazni i licemjeri i najgora prepisivacka bagra, bez trunke morala i stida, placeni korisni idioti...
Koji tekst pun blacenja i ismijavanja i netacnih podataka. Pa Morgan je obustavio finansiranje kule Wardenclyffe Tower iz razloga sto nije imao interes da svijet dobije elektricnu energiju dzabe, kako bi on i na cemu zaradjivao. Pa dalje u tekstu saradnja sa Telefunkenom i njegova krivica za podatke o kretanju saveznickih konvoja, kao da je on prenio informacije. U stvari ste ga prikazali kao glavnog krivca za zloupotrebu svih uredjaja koje je patentirao i poklonio svijetu.
Što ga na kraju teksta iskritikovaše. Kao najviše cijenjen među teoretičarima zavjera. hahah
🇭🇷⚡️Tesla🇭🇷⚡️