Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To da su neandertalci izumrli jer su bili neprilagođeni novim klimatskim promjenama, je stara i odbačena hipoteza koja se jo[ uvijek prepisuje iz starije literature. Nova je da su se nenadertalci jednostavno stopili sa homosapiensom križanjem, odnosno što se u teoriji evolucije inače naziva i poznato je kod mnogih biljnih i životinjskih vrsta kao \"izumiranje putem hibridizacije\".
excalibur, mislis bilo im mazija? Ma vidis da nije covjece, kuce imali od mamutovace. E sad ne kazu nista za fasadu, dal\' su imali dal\' nisu, mislim stiropor i to.
Neandertalci nisu naši preci. Mi smo vrsta ljudi pod nazivom Homosapiens. Postoje slučajevi da su se Neandertalci miješali sa našom vrstom, ali to nije dovoljno da bi ih nazivali precima. Većina ih je nažalost izumrla, jer se nisu prilagodili novim klimatskim promjenama.
E dobro je, jesam se uplasio za neadretalce, mislio sam da su se pomrzli.
boli me cuna za njih..ja znam da masa mojih prijatelja dan danas, u 21.vijeku zive kao izbjeglice u svom gradu..to je meni tuzno, a za ove me cuna zaboli dje su zivjeli i sta su radili..
Mamuti.
u kurtzu Mugdime