Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakav atom, pa vidi se da je mrva ko kuca .. :/
Zivot na Zemlji je nastao od cestica serbiona. serbion - serbon - serb - SRBIN
dobar dobar hahahaha
I ja sam tako fotografisao sudžukicu između dvije viljuške ali nije imala vremena da svjetli ljubičasto plavo
Naš naučnik uslikao GRAS-ovog revizora zarobljenog na tramvajskoj stanici.
BOLJE DA STE NAMAZALI MEDOM UTIČNICE MISLIM DA JE TO PUNO KORISNIJE.
eke!? dajte ba ovamo NASA-in fotošop.
Korak bliže ka Warp pogonu.
maca srpkinja ...srpski brejk dens
Ja mislio da je ta tacka prosjecan mozak b-h politicara
ja sam mislio da je atom manji od najmanje talasne dužine svjetlosti koju trenutno može proizvesti ljudska tehnologija,al eto haj nek im bude...
Slikali smo dakle, refleksiju svjetlosti a ne atom.
Zasto se jos uvijek zove atom?
Kad su vidjelo atom onda uz put recite nam da ste izmjerili poziciju i brzinu elektrona u "vidljvom atomu".
Baš atom vidio? U nauci postoje pretpostavljeni model najsitnije funkcionalne jedinice za opis međuodnosa u materijalima, kojima se logički objašnjavaju pojave i procesi. Na skali su kvantnog i nisu vidljivi rezolucijama dostupih mikroskopa. Zayebali ste kvantnu fiziku.
Pa i nije vidio atom, vidio je fotone koje emitira atom i to tokom ko zna koliko vremena. Cinjenica jeste u svakom slucaju da je postojanje tih fotona direktno vezano za nalazenje atoma na tom mjestu, pa se moze smatrati posredno i fotografijom atoma. Jer mi generalno ne vidimo predmete nego vidimo svjetlost koja se od njih reflektira ili koju predmeti emituju. Svjetlost dakle, a ne mrak, jer kad je mrak onda se nista ne vidi :D
@IceQueen Odlično objašnjenje. Bravo draga
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Lažeš kurvooo lašež vješticeeeeee........ Atom slikati fotoaparatom???? a ne moguže ga vidjeti mikroskopom i to onim nejmočnijim..... Ko je ovdje lud? Još samo da se javi neka luda da uslika foton i to će biti vrh ovog ludila..
Ti si lud druze.
nemas ti pojma
Allah je velik,a atom je sićušan.
dobar vic hehehe