Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čestitke čitavom timu - za nadati se uskoro lijeku na bazi pomenutog nekovalentnog inhibitora.
Interferon je vrsta indirektnog univerzalnog 'antibiotika' protiv virusa. Kad je celija naseg organizma napadnuta virusom, ona javi susjednim celijama da je virus tu, da se pripremaju za odbranu. Savjet se slijedi, celije odbrambenog sistema stizu u pomoc, bijela krvna zrnca gomilaju snage. Zahvaljujuci interferonu. Zamisli u kakvoj je prednosti virus koji se tako zakamuflira da ova reakcija oslobadjanja interferona izostane? Ovaj tim ljudi razotkriva tu kamuflazu koronavirusa.
Muris sve zna
Bošnjo u Njemačkoj samo na lopati krampu i mistriji. To mu je limit.😜😂😂
Znači samo ovaj protein PLpro piti i sigurni smo. Đe ga ima imal u Muscle Freaku
Sta se ovaj samo reklamira po netu... Da si ti oktrio sta znacajno ne bi visio stalno po mrezama i medijima da pridobijes malo paznje hahah
Ovo ste davno trebali otkriti vi kvazi naučnici! Dozvolili ste ovakvu svjetsku bruku. Bolje vam je da se uhvatite noge. Dosta je više doktorskih plagijata i prevoda sa jednog jezika na drugi!!!
@grunf5 Pjanić je Bosanac a ne Italijan ili Španjolac
Kud ne postade carbnja, da Raji prodajem maglu!?
Slaba tačka je zdrav razum.
U cijelom ovom članku virus je najmanje zanimljiv koliko je živo bice kompleksno biće i kažu nastali slučajno eh
Pa dobro, kad ste vec otkrili sta virus radi u organiznu onda recite i sta umanjuje njegovo djelovanje u organizmu. Kakva crna svakodnevnica sa ovi kvazinaucnicima, a na slici trlja dlanove ko da ce sve ovo dobro naplatiti
Ništa ja ovo ne shvatih!
more bit bidne lijeka...prebacujem se sa sušenja šljiva na proizvodnju inhibitora proteaze PLpro,tu su pare,-miracle
Zašto stalno potenciraju ovo hrvatski naučnik u naslovu? Čovjek uspješno radi u njemačkoj, a ne u hrvatskoj. To što je porijeklom hrvat je najmanje bitno za nauku.
@TestUser1585434209 zato što je Pjanić Bošnjak a ne Italijan ili Španjolac!
Ovi naucnici se nazivaju naucnicima? Sramota.. Ni N od Naucnika nisu