Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo jedna zanimljiva prica o voyageru. Negdje na putu izmedju Marsa i Jupitera, Voyager se poceo vriti oko svoje osi, naizgled nicim izazvan. Nakon hrpe sati provedene u diagnosticiranju, skuzili su da uzrok vrtnje je bila STOP naredba magnetske trake. Naime zaustavljala se prilicno slicno kao i STOP na kazetarima, sto je proizvodilo dovoljno inercije da pocne rotirati sondu. Par linija koda kasnije, rijeseno je sa mekanim usporavanjem vrpce.
cool
Ne kontam zašto bi neko pucao minus na komentar.
Neki dan pogurao Salemovog Golfa1 i upali poslije 12 godina, samo 2 litre nafte nasuo. To je vijest a ne neke raketice.
To što su u Titino vrijeme Amerikanci napravili ovi današnji Amerikanci ne mogu ni radarom ufatiti.
Da li stvarno ima neko da vjeruje u satanisticke NASA nebuloze.Zemlja je ravna i stacionirana a heliocentricna sibajuca lopta koja siba nevjerovatnim brzinama kroz svemir koji se vec siri 14 milijardi godina hahahaha....sluzi satanistima da poricu Boga.Ko vjeruje u ovo ima dobro ispran mozak.
@Misstake.Da li ti stvarno vjerujes da je zemlja lopta sa svim okeanima koja se krece sveukupnom brzinom 32 puta brze od metka a mi to nista neosjetimo.Zao mi te je ali tebi nema spasa jer ti je mozak posteno ispran od NASA i njezinih crtica.
Snimaju i slikaju tamo neke galaksije ali ne mogu uslikati taj voyager nego mora biti fotoshop kao i sve ostalo.Nismo makli od kupole isto kao i oni prije nas. Sura Džini ajet 8. ( I mi smo nastojali da nebo dotaknemo i utvrdili smo da je moćnih čuvara i zvijezda padalica puno).
U Zenici nedavno bilo svečano otvaranje WC-a u školi :) i nedavni mega projekat megalomanski trotoar isper Predsjedništva. onda jarbol iznad Sarajeva.......
U vakumu korigivala putanju, hau jes no! :-D
@vodavoda garant si imao dvicu iz fizike
@provucikarticu ti haman odlikas bio!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kvalitet rađen po JUS-u još u vrijeme titovog svemirskog programa na Željavi .
ja sam im govorio da ga salju na jugoistok ali nisu me slusali. jugoistok ima vanzemaljaca.
To je posao?