Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://www.nasa.gov/mission_pages/asteroids/news/asteroid_initiative.html a pogledaj ovo :) I can't belive :S ebo avaz sta ste vi :S
Ovo je zadnji komentar koji cu ikad ostaviti ovdje a i zadnja posjeta ovom portalu! Znaci tek tako ste obrisali 20tak postova, ako ima nesto sto ne valja to se valjda edituje a tek tako necije razgovore unistiti, svaka cast. Ionako je najveca patnja bila napisati komentar do ovog update-a portala a sada ih mozes pisati ali ce sve to biti brisano kako kome raspolozenje govori, sramota za jedan info portal koji sebe smatra novinarskom kucom.
jedino za sto je nasa sposobna je to da me povuce za moj solarni penderek!
Mislim da su neki ovdje fulili poentu teksta. Misija nema veze sa manipulacijom mjeseca vec testiranja tehnologije za kontrolisanje asteroida. Cijela poenta ovdje je odbrana od asteroida i vjerovatno mogucnost vadjenja rude eventualno. Prevod teksta je malo cudan u najbolju ruku pa za one koji zele info malo blize izvoru: http://www.space.com/20538-nasa-asteroid-capture-funding.html
Da, ja navodim primjer ako nesto krene po zlu, ipak tijela se krecu brzinama 30.000km/s i vise znaci to gore su sile kakve ne mozemo pojmiti, ispucaj metak dovoljno jako na mjesec pa da vidimo koliko ce stete napraviti - hoce li to biti rupa od zrna ili veci krater, eto sta ove pametnice misle interesuje me?
kilometara na sat sam htio reci, da se ispravim, km/h se pise :D
Masa ovog asteroida je 550 tona, dok je masa Mjeseca 73480000000000000000 tona (7,348 x 10 na 22 kg). Zar stvarno mislis da asteroid ove mase moze da utice na orbitu Mjeseca? Tacno je da se Mjesec udalji od Zemlje za 4 cm godisnje, i naravno da je to bitan podatak jer je Mjesec izuzetno bitan za zivot na Zemlji. S druge strane, to je ipak nebitna cinjenica za nas ljude i za sav zivi svijet na nasoj planeti, jer prije nego se Mjesec udalji od Zemlje u toj mjeri da sam onemoguci zivot na njoj desit ce se mnogo drugih bitnih stvari za nasu planetu, jako su male sanse da i jedno zivo bice uspije da prezivi do tog trenutka. Nama poznati oblici zivota ce vec odavno biti dio proslosti.
Znaci tijelo mase od 500t u svemiru ima energiju malu, mizernu, koja odgovara tijelu od 500t na Zemlji!? Pa sta je Albert radio i po cemu je poznat, bravo nobelovac tebe za direktora Nasa-e :) Ubaci u tu formulu tezinu od 500t i izracunaj energiju tog tijela ako se krece prosjecnom brzinom slicnih objekata u suncevom sistemu, i woow, mozda se malo opametis. Tacno je da ce proci mnogo dok se on udalji, ali ne cudi me da mu ne pomognemo u tome. Po vama, ni zemljotres u Cileu nema uticaja na rotaciju zemlje oko njene ose, jel tako? A ta sila zemljotresa je mizerna u odnosu na velicinu planete, a kamo li tezinu jer ako izracunamo dobicemo vecu razliku nego u primjeru tog tijela i mjeseca. Zalim ogranicene mozgove.
Kreteni. Valjda ce se brzo neko pametan javiti i reci koliko jedno tijelo te mase koju planiraju uvesti u orbitu, koliko ono moze uticati na jebeni mjesec i njegovu putanju. Trenutno se svake godine udalji od zemlje nekoliko cm, ne znam tacno sad. Pa taj klinac ce ga otpuhati za par decenija :D debili, kao kad su raketu ispucali na mjesec da vide ima li vode u krhotinama lol
Ako ne znaš o čemu govoriš, onda nemoj ni komentarisati. ''Bolje šutjeti pa da ljudi misle da si glup nego progovoriti i uvjeriti ih.''
cuj ti papak jedan, ja za sve sto kazem imam i argumente i dokaze, a ti da imalo znas sta je fizika ili kako se odnose tijela u suncevom sistemu ne bi lupao, glupsone. mrzim ove seljake majstore svih nauka a ne znaju se hljeba najesti. Idi trazi mami pare da ti plati internet.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)