{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NASA odgovorila 9-godišnjaku koji se prijavio na posao kao "zaštitnik galaksije"

6.8.2017. u 22:32
74
125
NASA odgovorila 9-godišnjaku koji se prijavio na posao kao "zaštitnik galaksije"
74
NASA odgovorila 9-godišnjaku koji se prijavio na posao kao "zaštitnik galaksije"
Ilustracija
Američka svemirska agencija NASA objavila je prije nekoliko dana konkurs za zapošljavanje stručnjaka za planetarnu zaštitu. Mnogi su objašnjavali kako ovo radno mjesto podrazumijeva zaštitu Zemlje od stranih planeta, a ne vanzemaljaca, što nije bilo najjasnije devetogodišnjaku Jacku Devisu koji se prijavio na posao.
Na NASA-inu adresu među prvim prijavama za posao stigla je simpatična Davisova na koju je rado odgovorio NASA-in stručnjak za planetarnu nauku James L Green.

"Moje ime je Jack Davis i želim se prijaviti na poziciju stručnjaka za planetarnu zaštitu. Iako imam devet godina, mislim kako mogu obavljati ovaj posao. Jedan od razloga je taj što moja sestra kaže kako sam vanzemaljac jer sam pregledao skoro sve filmove o svemiru i vanzemaljcima. Gledao sam i Marvelovu seriju "Agents of Shield" i nadam se kako ću pregledati i "Men in Black". Odličan sam u videoigricama. Mlad sam, tako da mogu naučiti razmišljati kao vanzemaljac", napisao je Davis u njegovoj prijavi koju je potpisao kao zaštitnik galaksije.
Green je u odgovoru Davisu pojasnio koje poslove obavlja stručnjak za planetarnu zaštitu te mu čestitao što želi biti dio izučavanja i zaštite svemira.

"Čujem kako si ti zaštitnik galaksije i kako si zainteresovan da postaneš NASA-in stručnjak za planetarnu zaštitu. To je odlično! Naša pozicija stručnjaka za planetarnu zaštitu je zaista super i to je veoma važan posao. Radi se o zaštiti Zemlje od sitnih mikroba koje donosimo uz uzorke sa Mjeseca, asteroida ili Marsa. Također se radi o zaštiti Zemlje od drugih planeta u Sunčevom sistemu. Uvijek tragamo za novim naučnicima i inžinjerima koji nam mogu pomoći, tako da se nadam da ćeš učiti dobro i biti dobar u školi. Nadamo se kako ćemo te vidjeti jednog dana u NASA-i", poručio je Green devetogodišnjaku.

Davis je također primio i telefonski poziv od NASA-inog direktora istraživanja Jonathana Ralla koji mu je čestitao na prijavi za posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: