Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar ima jos neko da vjeruje u ove lazi.
ja kupio power bank onaj solarni, ma khurcu ne valja, ne može se uopšte napunit na sunce, može samo na struju, ma bjaži..... :(
znači na sunčevu energiju ide? Pa zašto nisu tako ovdje auta napravili da se pune na sunce? :(
....vjeruje li iko u ovo? :(
Znači nema marsovaca, dok je rover preživio 11 godina.
Je li ga ovo fotografisao novinar kliksa ili neki vanszemaljac?
nikakav kvar se nije desio nikad bas zanimljivo il sam sebe popravlja
na sta ide mame ti toliko dugo - na marsovski zrak
Solarna energija međedu!
Curiosity nosi radioizotopski energetski sistem koji proizvodi električnu energiju iz topline radioaktivnog raspada plutonijuma. Ovaj izvor energije daje misiji radni vijek na površini Marsa od najmanje pune marsovske godine (687 zemaljskih dana) ili više, istovremeno pružajući znatno veću mobilnost i operativnu fleksibilnost, poboljšanu sposobnost naučnog tereta i istraživanje mnogo većeg opsega geografske širine i visine nego što je to bilo moguće u prethodnim misijama na Mars.
Na kolko mu je servis radjen??