{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Londonski Kraljevski koledž traži volontere za šmrkanje kokaina

25.2.2013. u 08:16
4
17
Londonski Kraljevski koledž traži volontere za šmrkanje kokaina
4
Londonski Kraljevski koledž traži volontere za šmrkanje kokaina
Kraljevski koledž u Londonu među svojim studentima traži volontere koji će šmrkati kokain kao dio kliničkog testiranja ove droge. Profesori za testiranje traže zdrave muškarce starosne dobi od 25 do 40 godina.
U program testiranja neće biti uključene osobe koje već koriste kokain. Svi oni koji budu volontirali neće smjeti farbati ili šišati kosu tokom 120 dana istraživanja. Svim volonterima će biti plaćeno učestvovanje u istraživanju, prenosi Daily Mail.

"Nakon uzimanja kokaina će biti urađeni razni testovi. Kako bi odredili kako se kokain i njegovi metaboliti kreću tijelom uzet ćemo uzorak krvi, urina, kose, znoja i pljuvačke", stoji u ponudi.

"Ovo je važno naučno istraživanje čiji je cilj određivanje kretanja kokaina po ljudskom tijelu. Dobili smo dozvole svih relevantnih institucija za pokretanje ovog istraživanja. Istraživanje će biti izvršeno uz najstrožije medicinske standarde i oprez", rekao je glasnogovornik Univerziteta.

Kraljevski koledž u Londonu ima više od 18.000 studenata, a prošle godine je zauzeo 12. mjesto na listi najboljih univerziteta u Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: