Rješenje problema transplantacije?
0
Ljudski organi bi se mogli uzgajati u svinjama
Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaki je zivi stvor na svoj nacin lijep. a.j.e.t. iz k.u.r.a.n.a
vidi ga isti dodik
Svinja ima 80 % identicnih organa kao covjek, zato se od svinja cesto presadjuju organi covjeku.
NISTA NOVO TO VEC ODAVNO ZNAO VEC SE ODAVNO UZGAJAJU U SMRDIMA POZZZ IZ HB
haha, rijesen problem transplantacije i muslimana u evoluciji
da bog sacuva. svinjetina je pored piletine najprljavije meso, ako se ne uzgaja organski.
Samo k.enj.a.j.t.e, a pojeli ste vise cvaraka i slanine od bilo kog srbina ili hrvata
Masela je zbog svog stanja odabran da bude među prvima u povijesti koji će primiti \"isprintani\" bubreg koji mu je usađen tokom preliminarnih istraživanja započetih prije 10 godina. Slučaj ovog dječaka pokazuje da je moguće uspješno \"proizvoditi\" bubrege. To je posebno značajno kada se zna da većinu transplantacije čine upravo transplantacije bubrega. - Nalazimo se u situaciji koja je alarmantna. Nauka nam je omogućila bitno duži život. Dok starimo, naši organi često ne traju dovoljno dugo - dodao je Atala.
Čitao sam da da su rješili transpl.određenih organa.Ko nevjeruje neka samo napiše printanje organa.Šta se sad prave ludi.(Dokaz da tehnologija uspješno funkcionira je i slučaj Luka Masele, kojem je transplantiran uzgojeni bubreg \"Printanje\" organa pomoću nove tehnologije za nekoliko godina eliminirat će potrebu za donorima organa, nadaju se naučnici koji su na konferenciji \"Technology, Entertainment and Design\" u američkom Long Biču predstavili tehnologiju koja uspješno \"stvara\" organe. - To je poput pravljenja torte - rekao je Entoni Atala (Anthony) iz Instituta za regenerativnu medicinu \"Wake Forest\". Pomoću skenera izrađuje se 3D slika organa koji je potrebno zamijeniti. Zatim pomoću uzimanja uzorka tkiva započinje proces \"printanja\" organa. Printer tada stvara sloj po sloj izgrađujući cijeli organ. Dokaz da tehnologija uspješno funkcionira je i slučaj Luka Masele (Luke Massela), dječaka rođenog s poremećajem zbog kojeg su mu zakazivali bubrezi.Nastavak
joooo Milorad Dodick pljunuti Tita mi !! cvarak ko cvarak
haha,to onaj man-bear-pig man xD iz south park-a bolje poznat u filmu Saw ( horor ) :D
unistise albancima bisnis!
Jadna svaka od tih zivotinja, unistit ce njen zivot da bi spasili ljudski? SAMO ZATO STO SMO MI SVOJIM NEZDRAVIM I NEZRELIM NACINOM ZIVOTA UNISTILI SVOJ ORGANIZAM NE TREBA DA ZNACI DA MOZEMO UNISTAVATI I TUDJI! SRAMITE SE NAUCNICI!
Zar ovo nije Tihic.Faca ista,usi iste,frizura ista,pricaju istim jezikom itd.Ma 100%.
SAMO VAS GLEDAM............
Svinjetina nije zdrava i svaki kardiolog će dati preporuku da se ne jede uopšte,to je dokazana stvar.
Ja sam Bosnjak, ali to zaista nema veze sa vjerom. U mojoj porodici se oduvijek jela svinjetina, prije namaza, poslije namaza...nebitno...sta hocu da kazem....Svinjetina je jako ukusna, ja ne bih mogao sebe da zamislim bez zimnice i cvaraka, odojceta na raznju....