Operacija traje samo sat vremena
290

Ljekari u Tatarstanu injekcijom dižu nepokretne

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ruski ljekari u Tatarstanu počeli su operacije prema jedinstvenoj metodici - jednom injekcijom podižu na noge one koji su mislilu da više neće moći normalno da hodaju!

Pokretnost zglobova i osjetljivost vraća se već za nekoliko mjeseci, a operacija se svodi na jednu injekciju i traje najviše sat vremena?!

Zato se period oporavka smanjuje nekoliko puta. Spas od invalidnosti za ljude sa bolesnim ekstremitetima postale su - ćelije masti.

Tehnologija operacije je sljedeća: pacijentu uzimaju fragment masnog tkiva, u laboratoriji izvlače ćelijski koncentrat i istog dana ga ubacuju u oštećeni dio.

Operacija traje najviše sat vremena. Koncentrat radi kao svojevrsna fabrika – on izdvaja biološki aktivne supstance za brzu obnovu organizma.

Pacijentima sa ishemijskom bolešću donjih ekstremiteta, sa povrijeđenim perifernim nervima i krvnim sudovima više nije potrebno da prolaze dugotrajan kurs liječenja. To je novi fenomen u liječenju perifernog nerva.

Za liječenje sličnih povreda i bolesti u svijetu koriste se matične ćelije.

U Tatarstanu su odlučili da razmišljaju šire. U koncentratu koji se izdvaja iz masnog tkiva sastoje se ne samo matične ćelije. U tome je i novina i tajna uspjeha. On ne izaziva odbacivanje, alergijska reagovanja, niti vodi ka pojavi raka.

Efekat je istražen na 50 pacijenata, a rezultati su prijtano iznenadili stručnjake.

U toj tehnologiji ne vrše se dodatne manipulacije sa matičnim ćelijama zato što su one biološki sasvim bezbjedne.

Na kraju ćelijski koncentrat živog tkiva bukvalno podiže na noge pacijente koji se više nisu nadali da će hodati!

Oni kojima su prsti bili nepokretni i neosjetljivi poslije "čudesne injekcije" mogu čvrsto da stegnu ruku ljekaru - navode ruski mediji.