Stara 13,2 milijarde godina
17
Identifikovana najstarija zvijezda u univerzumu
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najstarija, a iz druge generacije ???
možete lupati - to znači da smo otkrili SVE zvijezde? on je rekao "najstarija OD NAMA POZNATIH, OD DOSAD OTKRIVENIH" vi baš razmišljate po sistemu "prije mene nije bilo ničega, ja sam centar svijeta" - ovakvo razmišljanje je tipa: on ima 64 godine i najstariji je čovjek na svijetu (jer ja dosad nisam upoznao nikog starijeg"; ovo je najveće drvo na svijetu, ovo je najmanji medvjed na svijetu, ovo je najukusnija baklava na svijetu, ovo je najjača špaga na svijetu - to je tako nezrelo: moja mama je najljepša, moj tata je najpametniji doduše, nas tri četvrtine tako razmišlja, poslušaj samo ove koji su u životu dobacili do makarske, pa pričaju da je jadran najljepši, ili da je bosna najljepša, a inostranstvo, ako su kad bili u njemu, kod amidže u nekom predgrađu Kelna
Daily Mail niije dobar izvor za clanke ovog tipa... Ime zvijezde nije tacno, udaljenost nije tacna kao sto nije tacno da je najstarija u univerzumu, nego u galaksiji... Jedino ste pogodili starost... HE 1523-0901 je ime najstarije zvijezde pronadjene u nasoj galaksiji i udaljena je oko 7500 svjetlosnih godina. Stara je oko 13,2 milijardi godina. Da ste googlali jednom, ove guposti ne bi pisali... Radite svoj posao.
Koji si ti fanatik jbt..ti ako ikad pređeš na islam garant ćeš bit vehabijetina neka zapjenjena
Nije puno daleko, samo je malo svjetlosnih godina daleko. Ko odavde do Visokog dvatriput.
Za tebe je samo kolac u dupe! Neomašćeni!
ja levata bračo moja draga
"...jedna zvijezda je identifikovana kao DO SADA najstarija u univerzumu."
kako znaju da je najstarija, jesu li ispitali sve zvijezde u univerzumu, koliki je njihov univerzum, do Tuzle pa nazad:-)))
da nije 13,3 milijardi?
Ma sta seru ne znaju ni sta se desilo prije 100 hiljada godina a kamoli da znaju sta jer bilo prije 12 milijardi godina FANTAZIJA
Mislim da islamska zajednica treba dati zvanican stav oko starosti zvijezde, oni to znaju :)
ko ija to sam star 189gaziliona godina :)))))