Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa uznenadenje je jer ne samo da se širi nego ubrzava sirenje. to pripisuju tamnoj materiji. ovo ne znam cemu ce pripisati. imam osjecaja da ce se jos mjenjati ovaj model, mozda ne iz korjena al sigurno hoće. ovo me podsjeca na kruženje zvjezda u galaksiji. sad i galaksije kruze. zanimljivo ako se pokaze ovo tacnik
Naučnici nagađaju jako mnogo. R. Feynman kaze da mi ljudi u ovom postojanju nismo u stanju niti jednu stvar razumjeti i znati 100% sigurnoscu ili u potpunosti, jer uvijek postoji dublje razumjevanje istoga. Činjenice i objašnjenja važe samo važe da dati okvir razmišljanja, ali ne i u apsolutnom smislu. Tako da isti ovi nalazi, za par godina mogu imati potpuno drugi okvir objašjenja i novu istinu, koja ako nam ne ispunjava neku konkretnu potrebu, ne trebamo se njom ni zamarati.
Pitajte vehabije, oni znaju
Kako bolan sve rotiraju za milijradu godina kad naša Mliječni put rotira za 250 miliona godina ?
- IZNENAĐENJE Galaksije u svemiru rotiraju istom brzinom i jednu rotaciju naprave za milijardu godina Bez iznenađenja, u BiH ta rotacija naših zvijezda na vlasti još i sporija :)
ja bi kupio jednu...
Istrazivanje i svemir
ko je to bio ziv pa izmjerio koiko terba hahahaa spekulacije zesce
Ima nesto sto se zove matematika, ne znam jesi li cuo, ali je koristan alat za izracunavanje i uzroke/posljedice prirodnih desavanja.
Jel vi vidite ljudi, da vaša razglabanja o svemiru nemaju nikada kraja kao ni njihova (od takozvanih naučnika). Ko- je - ikada - išta - dokazao. Pa jel se širi ili se skuplja. Jel se mimoilazi ili se sudara. Da li vi čujete svije misli? Kad vam se kaže pogledajte u sunce i objasnite kako zrake padaju na Zemlju piramidalno. Onda izbejavate temu.
Dobro je čovjek rekao "Prema dosadašnjim teorijama". Zar ne vidite da je ovakav svemir samo teorija. I Ravna Zemlja je teorija ali sa više opipljivih dokaza. Vrijeme i trud će pokazati šta je istina.
@Nokian808 hahaha pametan insan
da mi je zivjeti tu JEDNU ROTACIJU GALAKSIJE ... ako nista onda bar pola, ili da dobijem galaxy s9+ i 1/4 rotacije galaksije ....
@Dr.Baltazar ....ahahahahahhhaahah .... neka hvala .... uzet cu galaxy s9+ bolje cu proci ... a nesto i morbile navalile ...