{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Feminizam donosi seksualno zadovoljenje muškarcima i ženama

S
18.10.2007. u 15:24
0
0
Feminizam donosi seksualno zadovoljenje muškarcima i ženama
0
Feminizam donosi seksualno zadovoljenje muškarcima i ženama
Prema novoj studiji, feminizam donosi seksualnu satisfakciju za oba spola, a stereotipne odlike koje su se ranije povezivale sa feministicama, više ne stoje. Prema analizama, zbog svojih stajališta, feministice se više zabavljaju u životu i općenito imaju više uspjeha kod muškaraca.
Zaboravite sve stereotipe o tome kako su feministice zapravo ružne, muškobanjaste lezbejke jer nova studija pokazuje sasvim suprotno, izvijestio je u četvrtak LiveScience. Muškarci čija je partnerica feministica imaju bolje romantične i seksualne odnose, a sama veza ocjenjuje se kao vrlo zdrava.

Studija koja je ove sedmice ovjavljena u magazinu "Sex Roles", oslanja se na istraživanja i analize parova čiji su partneri feministi. U njoj se objašnjava kako feministice češće imaju partnera nego nefeministice, a i same muškarce više privlači feministrički nastrojena dama.

Istražitelji se nadaju da će njihova studija bar malo približiti javnosti pojam feminizma jer se o njemu još uvijek razmišlja kao o pokretu potlačenih žena ili žena koje same svojim zaslugama ne mogu ništa postići pa preko feminističkih stajališta traže pravdu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: