Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bošnjak privatnik na aparatima
Pa šta je tu čudno? Kada je Zemlja formirana, njena rotacija je bila jako brza, pa je dan trajao 6 sati. Vremenom se rotacija usporavala, dan se produžavao i sada traje 23h i 56min. Ljudi su to prilagodili na 24h, i zbog ovih 4 minute viška svake četiri godine imamo prestupnu sa 366 dana. I nije to ništa nenormalno, za par miliona godina rotacija će biti još sporija, a dan još duži.
Da ti nisi prolupo slučajno, hahaha, prestupnu godinj nemamo zbog rotacije zemlje oko svoje ose, koja budi rečeno traje 24 sata tačno, već zbog revolucije zemlje, odnosno vremena koje je potrebno da zemlja obiđe oko sunca, što mi računamo kao tropska ili sunčana godina. Revolucija traje tačno 365 dana 5h 48min 46sek. I zbog tog odstupanja svake godine imamo prestupnu godinu. Vrati se malo u školu.
od čega li su lezajevi pa se tako dugo vrte mozda skf
Ovo je najjace ostali tragovi plime i oseke dragi bolze
n ek se odmakne da mi dan bude 100 godina kao i BRAHMI ko zna zna
Koliko je onda bilo radno vrijeme?
Puke pretpostavke...
Mjesec je mnogo manji od Zemlje,nema ni terotske šanse da uzrokuje plimu,prije bi Zemlja privukla Mjesec...to su samo priče za malu djecu.
Samo cu reci" heliocentricne bajke"...
Samo je u Kuranu zapisano kako je bilo neprovaljujte se jer Allah je kadar sve i njegovo znanje sve obuhvata i satim bi ja zavrsio svaku raspravu
Topla voda, bar u naslovu? Nadam se da svaka budala zna da mjesec usporava rotaciju zemlje i da se udaljava od nje...
Ma nemate vi pojma!
Da nisu klimatske promjene?
E, gospodine Kliksopata, pročitaj malo bolje, vjerovatno ćeš razumjeti! Pitanje za tebe : Koliko treba vremena da se Zemlja okrene oko svoje ose?Laku koć
Ako su naučnici nek se uhvate pametnijeg posla, kakve veze ima koliko je nekad dan trajao. Teška šuplja kafanska.
Haj se ti krampe i lopate prihvati, za to i jesi
Za tebe sam Pitagora.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)