Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napravite crowd funding da ovo doniramo i napravimo. Ne rastezite jos 39 godina
I ja sam to mislila. Ovo je bitnije od mnogih drugih ulaganja. Nauka i tradicija se vracaju u BiH.
Bilo je svojevremeno pravo zadovoljstvo i dozivljaj kad smo kao djeca iz osnovnih skola obilazili observatorij i sam Trebevic , nebrojeno puta. Nazalost vidimo da danasnja djeca nemaju ni 20% tog edukativno-zabavnog dijela.
Ja bar za sada vidim samo ruševinu i lijepu crnku a šta će biti vidjet čemo .U ovoj zemlji obečanja ne manjka.
Treba naci drugo mjesto za izgradnju gdje svjetlo Sarajeva nece toliko smetati.
Sto ga Bake neobnovi za 27 godina???
Majke mi moje ovo ko da su Romi projektovali, neki dvorci, aka burzoazija, saso mange!
Ovo je sada preblizu grada, svjetlosno zagadjenje.Bolje gore kod praznog objekta napretka u šumi iznad pine negdje napraviti. Za ovo nisu potrebne velike pare, primjerice skuplja je svaka izgradjena fontana u gradu od ozbiljnog teleskopa, jedino ako mozgovi projekat ne iskoriste za hapanje para.
Podrska. Treba i neki broj objaviti za skupljanje da i narod BiH ucestvuje u ovome, da se sto prije stavi u funkciju. da se uradi po najvecim standardima. ovakvi projekri su od vitalnog znacaja. Nauka, nauka i samo nauka., da se bar dio populacije udalji od svakodnevnog šunda.
U BiH ima samo astronomskih cijena a na observatorie možemo čekati.
Podrska!!!
Skup je ovo sport.....
Jel iko od nadleznih prijavio srbocetnicku pljacku teleskopa i potrazio povrat od Srbije
Pogledaj ti sta je kamen krečnjak bosanski, objekta od bloka i betona gdje god je sta pogodilo i rasprdilo, pogledaj građevinu od kamena, gotov netaknuta...
Hahhaha nemoj zuriti nek ti dize traje ugovor o djelu Cuj kao prosla administracija pa vi to ne mozete ni nacrtati sta su oni napravili😂
Lajk ako niste pročitali ovo malo teksta 😆