Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
crne rupe emituju svjetlo? nevjerovatan odron :) unajmite prevodioca
osim toga, kako ces razlikovati na svom mjernom uredjaju da li je foton dosao iza ili ispred horizonta?
glupost, to zracenje je neznatno, jer je bazirano na principu neodredjenosti. crne rupe se detektuju po matteriji koja kruzi oko njih prije nego kolapsira u crnu rupu. i ta matterija zraci.
Crne rupe EMITUJU zračenje. Ta vrsta zracenja se naziva hokinovo zračenje po stivenu hokingu koji ga je otkrio. Koga zanima vise o tome neka pogleda: http://en.wikipedia.org/wiki/Hawking_radiation
ne emituje sama crna rupa nista direktno, nego sva ta matterija koja kruzi oko rupe neposredno prije kolapsa
@@istina upravo nauka i potvrdjuje postojanje adama i eve i ostalih stvari koje su napisane u Kur\'anu. Procitaj pa ces vidjeti.
@??? Pa koji dio ti nije jasan?
Ja sam čuo da su ekstremno velike gustine, otkud sad da su ekstremno rijetke?
@istina De ne seri, takvi ko ti, samo tako i govore, Bog ovo Bog ono, de se malo založi, Bog ti je dao razum, iskoristi ga, sad ćeš reći kako je to sve zapisano na nekim spisama itd, čemu nam onda razum, znatiljželjnost, zasto smo ovakvi, zasto jednostavno nismo bukve, čemu svrha životu ako vec sve znamo.
Što si to ljubomoran na nauku, jel to što ti je srušila snove i bajke o adamu i evi HAHA plači vjerniče plači, ni b0g ti neće pomoć
koliko je Bog stvorio galaksija, to vi nikad necete moci do kraja istraziti
a-h-a kasnis jedno 300 godina za ostatkom planete. dobro si i ovo H napisao u nik. Ipak napredak
\"njihove goleme crne rupe\", \" isijavaju zelenom svjetlošću\" . pametnom dosta.
prethodniku, evo ti citat clanka \"zbog njihovog oblika i intenzivnog svjetla koje emituju njihove ogromne crne rupe.\" kojeg si valjda procitao. Gdje ne pise svjetlo?
Nigdje ne pise da crne rupe emituju svjetlo, nego da emituju radijaciju, sto je tacno.
ja mislim da mi svi trebamo unajmiti nekog dobrog advokata,pa da ukinemo ovaj portal!