Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kupio teleskop prosle godine u robotu, 20KM. Poredeci slike s interneta i ono sto sam vidio, mogu reci da nijedna slika nije nista bolje kvalitete, niti je uopste detaljnija ...
@jednobojnaduga Govoreci o nasem mjesecu ...
Evo "goriva" za ravnozemljaše koji gore od želje da sve opovrgnu bez ijednog dokaza i one koji trezveno sve posmatraju i lupaju im "banane" na svaku opasku. Izvol'te :-)
Jedva čekam da lansiraju teleskop Kepler. To ce biti novo oruđe za istraživanje i vjerujem da cemo kroz pae godina mnogo toga saznatiii :D
Volim ove naučne članke jer se i sam bavim naukom. Volim pročitati i komentare koje ostavljaju klixoljubci. Članci i ako su razvrstani (kako god klix to radi), posjetioci komentarišu svaki članak u domenu politike. Veliki broj komentatora nema nikakvih naučne naobrazbe. Uglavnom je to nivo ispod poluobrazovanog srednjoškolca. Nije dovoljno samo napisati.
@dubra1929 Pozdrav. Danas teoriju Relativiteta izučavamo u trećem ili četvrtom razredu gimnazije. Veliki broj učenika je razumije. U vremenu nastanka teorije reativiteta, svijet nije bio spreman za promjenu i dotadašnjeg znanja, ono što je Einstein nazvao zdravorazumskim. Danas teorija relativiteta objašnjava veliki broj pojava, koristi se kod navigacionih sistema, koje smo svi imali priliku isprobati.
eto, kakvi smo mi.... odbacimo ovaj naš domaći Mjesec o kojem praktično ništa ne znamo i tražimo tamo neke mjesece...
@SheRains Kako misliš, ništa ne znamo?
@nirvana1 a koje to informacije imamo o Mjesecu?
PRIKAŽI ODGOVORE (38)