Gaming industrija
0

Januar donio nastavak Resident evila, u februaru stiže Far Cry, Anthem i druge igre

Piše: E. M.
Far Cry gameplay
Far Cry gameplay
Kraj januara za sve gamere predstavlja pravo osvježenje. Početak gaming godine počeo je 24. januara s "jačim naslovima", a najveće uzbuđenje se očekuje sredinom februara kada izlazi pet novih igri i to u istom danu.

Nakon tri mjeseca pauze i tišine gaming industrije, jučer su zvanično objavljena dva naslova. Strategija u serialu Warhammer 40K Battlefleet Gothic: Armada 2, prema pisanju Bug.hr donosi veće svemirske bitke, dorađeni gameplay i multiplayer.


Drugi naslov koji je danas ugledao svjetlo dana je Life is strange 2 koji je samo nastavak prvog dijela u kojem je francuski izdavač Dontnond pokušao u vrijeme SF, fantasy i drugih igara unijeti svijet jednostavnosti kroz svakodnevni gameplay života. 

Glavni lik kroz igru pokušava izbjeći sve probleme naše svakodnevnice, a interakcija je u igri moguća sa skoro svakim predmetom što govori o predanosti izdavača da stvarnost u što većoj mjeri prenese u igru. Međutim, ako niste igrali prvi dio, nemojte s velikim očekivanjima preuzimati nastavak serijala. Ali, ipak, dajte mu šansu.

Istraživanje Raccoon City-a počinje 25. januara. Nakon demo verzije igre Resident Evil koju su igrači mogli probati na tri platforme, došlo je vrijeme i da najava s E3 sajma od prošle godine postane i zvanična. Horor scene sa zombijima se nastavljaju, a priča prema riječima određenih recenzenata je i više nego dobra.

Ace Combat 7: Skies Unknown do pilota na konzolama stiže početkom februara, ali u pilotskim vještinama virtualnog neba moći će se oprobati i vlasnici PC-a s obzirom na to da nakon dugo godina igra izlazi i za vlasnike gaming računara. Simulacija letenja borbenih aviona i obračun s brodovima na otvorenom moru ili drugim avionima u metropolama je samo dio onoga što je predstavljeno u zvaničnom gameplayu.

Sredinom februara, tačnije 15. februara, zvanično će biti pušteno pet igara. EA games je RPG igru Anthem odlučio pustiti sedam dana ranije za pretplatnike, a zvanična verzija bit će objavljena 22. februara.

Međutim, osim nje Microsoft će predstaviti i Crackdown 3 za XBox i PC, a Ubisoft nastavlja svoj serijal s Far Cry: New Down izdanjem. Fiktivni Hope County u Montani ponovo je mjesto radnji i uzbuđenja, a za sada nisu poznati detalji gameplaya.


Osim gore navedenih igara tu će biti i manje popularni naslovi kao što je Defrees of Separation, Away: Journey to the Unexpected te druge namijenjene za one koji nemaju visoke apetite.

Vezani članci