Novac će potrošiti na liječenje
80

Žrtva napada kiselinom osvojila 37.000 eura u kvizu "Ko želi biti milioner?"

Klix.ba
Sonali Mukherjee, hrabra žrtva napada kiselinom, osvojila je jackpot u indijskoj verziji kviza "Ko želi biti milioner?".

Indijka, čije lice je potpuno unakaženo u napadu koji se dogodio kada je imala samo 17 godina, novac će potrošiti za novi krug plastičnih operacija koje bi joj donekle trebale vratiti normalan izgled.

Sonali su prije deset godina napali i unakazili jedan muškarac kojeg je odbila za supruga i njegovi prijatelji. Od tada je njena porodica potrošila sav svoj novac kako bi djevojci omogućila niz operativnih zahvata.

Ona se u emisiji pojavila sa bolivudskom glumicom i bivšom Miss Universe Larom Duttom, a voditelj Amitabh Bachchan pohvalio je njenu hrabrost da učestvuje u kvizu.

"Ona se javno izjasnila da želi okončati svoj život, ali s obzirom na to da je eutanazija ilegalna u zemlji, olučila je da neće šutjeti i trpiti. Njena priča je priča goleme hrabrosti. Nacija je pozdravlja zbog toga, ali istovremeno spušta svoje glave zbog sramote", kazao je Bachchan, koji je u Indiji poznat kao Veliki B.

Sonali je imala 22 operacije od 2003. godine, a za pobjedu u kvizu je kazala da je "savršena za liječenje njenih rana".

Njeni napadači su joj na lice izlili kiselinu dok je spavala. Pored unakaženog lica, Sonali je djelimično oslijepjela i ogluhjela. Od države nije dobila nikakvu pomoć, a njena porodica je bila primorana prodati svu svoju imovinu kako bi se djevojka liječila.

Skoro 37.000 eura koje je osvojila će joj svakako biti od pomoći, no procjenjuje se da joj za nastavak tretmana treba blizu dva miliona eura.