Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja imam osjecaj da me neko posmatra?!,... :)
I opet ista prica Amerika..Izrael..Amerika..Izrael..
"Kada se foke spomenu u kontekstu vojske mnogi odmah pomisle na istoimenu elitnu specijalnu jedinicu američke mornarice SEALS (seal, eng. foka)" . Jeste, najelitnija vojna jedinica americke vojske je nazvana po fokama. Veze nemaju nikakve sa tim sto im je operativa na (SEA), (A)ir i (L)and. :)))))))))))))))
kod nas ni jastreba ne bi 'znali' osuditi, a kamoli čoJka...
Bridge of spies :)
Jeste li znali da je Novi Zeland zemlja koja je objavila rat emu pticama. Rat je i službeno završen, a pobijedile su ptice. Slavna pobjeda upisana je u historiju ratova Novog Zelanda, a rat je nazvan "Veliki emu rat". Kad se čovjek umiješa životinjama :)
Također, vidjeh da i Wikipedia navodi rat sa emuima i migrantskim kiwi-ima u zapadnoj Australiji i nekom zaljevu, a u ratu je uhapšeno i za špijunažu osuđeno 354 ptice obje vrste :)
The machine-gunners' dreams of point blank fire into serried masses of Emus were soon dissipated. The Emu command had evidently ordered guerrilla tactics, and its unwieldy army soon split up into innumerable small units that made use of the military equipment uneconomic. A crestfallen field force therefore withdrew from the combat area after about a month.[11]
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mi imamo sipu i osu..
Hejjjj lijepaa pamet
Slabo je to. Godine 1866-e u Hrvatskoj koja je tada bila u sklopu Austrougarske, sudilo se jednom jedinom skakavcu zbog počinjene štete na usjevima zbog najezde njegove vrste. Usuđen je na smrt davljenjem u vodi.
@liam, žao mi je ali ih ne volim. Hvala na pozivu ali moraćeš ih jesti bez mene.