Sigurnija vožnja ljeti
0
Zanimljivosti o ljetnom računanju vremena
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A zasto samo bog moze oduvijek postojati a svemir ne moze? Valjda zato sto tebi to tako odgovara.
sve je nastalo od necega. eto kazes \"Musliman\" da je samo Bog mogao stvoriti svemir - a posto sve mora nastati od necega, ko je stvorio Boga? Samo nemoj reci..to se ne smije pitati... to nije argument. Drugi je problem sto mi ljudi ne mozemo da prihvatimo da smao ovdje samo radi razmnozavanja, pa trazimo neki veci smisao u zivotu poslije zivota, jer ne mozemo da prihvatimo kako smo nevazni.. i sakrivamo se iza religija i nalazimo smisao u njima.
@Ateista Svako od nas ima pravo da se vlada po svojim načelima, ali ni u kom slučaju nema pravo da to nameće drugima. Ako imaš dilemu o postojanju Allaha dž.š. uzmi knjigu \'\'Kur\'an nenadmašni fenomen\'\' Caner Taslaman ii pročitaj je, pa se onda javi i komentariši..
@Ateista Svako od nas ima pravo da se vlada po svojim načelima, ali ni u kom slučaju nema pravo da to nameće drugima. Ako imaš dilemu o postojanju Allaha dž.š. uzmi knjigu \'\'Kur\'an nenadmašni fenomen\'\' Caner Taslaman ii pročitaj je, pa se onda javi i komentariši..
Bavite se glupostima vaj dvojica :D
uredu, eto neka je oduvijek, ali otkud Bog uopste?
Amin
Jedino Bog je oduvijek i zauvijek i jedino Bog nije rodjen niti je rodio i niko i nista mu ravno nije. Bog tako opisuje sebe u Kur\'anu casnom. A svemir nije mogao nastati sam od sebe, vec ga je, kao i sve ostalo stvorio uzviseni Bog.
@musliman Ne kazem da je to covjek stvorio, covjek je samo izmislio zakone kao i boga kako bi lako objasnio ono sto ne moze da razumije. Postoje zakoni fizike, prirode, kako hoces, mi ih ne razumijemo ali ih polako otkrivamo, a ne vidim razlog zasto mora postojati neko svemoguce bice koje je sve to stvorilo? Ko je boga stvorio?
Ateista, hajd sad fino downloaduj google earht program i zatim zoomiraj Sarajevo, a nakon toga vrati se unazad i pogledaj svemir. Kad dobro pregledas svemir, bar ono sto oni imaju ucrtano u kartama, a sto je vjerovatno samo djelic svemira, onda mi reci je li i to covjek stvorio? Zatim razmisli samo kako si malen iz te perspektive, nema te nigdje. Bezvrijedna mrvica. Da li je fizikalne zakone takodjer stvorio covjek, bas one fizikalne zakone kojim se ti svakodnevno pokoravas htio to ili ne? Skoci u zrak i zadri se u zraku, ucini da se ne smjenjuju noc i dan, promjeni bilo koji od zakona koje je mogao samo Bog stvoriti.
Pa procitaj malo bolje sta pise, vidis da govore i o negativnim posljedicama. Nije da branim Amerikance, ali ti lupas gluzposti, cuj bozija pravila, sva pravila je covjek izmislio.
ma dajte molim vas ,, amerikanci pretjeruju itekako ,, miješaju se u neke stvari u koje ne bi trebali ,,, prvobitno vrijeme je odvajkada i od davnina i uvijek je u podne bilo dvanaest sati a ne jedan .. to je od postanka čovječanstva ,, mislim da je to miješanje u neka Božija određenja i pravila , a kod amerikanaca je svedeno sve na materijalizam ,, samo im je stalo do zarade i novca a ova istraživanja su itekako lažna !!!!