Na zakazani dan svadbe
0

Udala se za poginulog momka na njegovom grobu

Sarajevo-x.com
Kelly Forrest iz Velike Britanije udala se za svog momka Jonathana Burgessa četiri mjeseca nakon što je poginuo u Iraku, na isti dan kada je bila zakazana njihova svadba, javlja "The Sun".

Dvadesetogodišnjakinja se udala za svog poginulog momka iz srednje škole, a ceremonija je održana na njegovom grobu pred pedesetak gostiju u Jonathanovom rodnom gradu Swanseau, u Velikoj Britaniji.

Kum je bio brat preminulog mladića, a kuma njihova kćerka, koja se rodila samo pet sedmica nakon očeve smrti. Svećenik je blagoslovio njihovu vezu.

"Bilo je posebno. Svi su plakali, samo ja nisam. Svećenik je bio zaista dobar prema meni, ali su mu falile riječi, vjerovatno zato što nikada nije bio u sličnoj situaciji", rekla je Kelly. "Bilo je ljudi koji su posjećivali druge grobove, ali mene nije bilo briga. Udavala sam se za svog momka. Na grobu sam mu ostavila čestitku. Nisam se osjećala čudno jer sam znala da je Jonathan tu pored mene".

Na svadbi su joj se pridružili prijatelji i porodica, a Kelly je nosila vjenčanicu koju je izabrala prije Jonathanove smrti. Poslije vjenčanja promijenila je prezime u Burgess.