Šokirao osoblje katoličke škole
3

Učitelj Upton s godišnjeg odmora se vraća u ženskom tijelu

Klix.ba
Nathan Upton i žena
Nathan Upton i žena
Katolička osnovna škola u Engleskoj šokirala je roditelje djece koja pohađuju tu školu mjesečnim izdanjem novosti u kojima obavještava o promjenama u nastavi i nastavnom kadru.

Osim uobičajenih informacija o tome gdje koji nastavnik odlazi i ko će ga mijenjati navodi se i informacija kako će se učitelj Upton nakon Božićnih praznika vratiti kao gospođica Meadows.

"Gospodin Upton je napravio značajnu promjenu u svom životu i odlučio je živjeti kao žena. Nakon praznika vratit će se kao kao gospođica Meadows", navodi se u obavijesti.

Škola je dalje navela kako je ponosna na svoju posvećenost jednakosti i različitosti osoblja i djece.

Roditelji, čija djeca pohađaju ovu školu, jučer su zatražili objašnjenje o tome kako je popularni učitelj po imenu Nathan Upton, donedavno oženjen i otac jednog djeteta, postao Lucy Meadows. Rečeno im je kako se tridesetdvogodišnji učitelj uvijek osjećao kao da je rođen s mozgom žene u muškom tijelu.

Roditelji strahuju da su djeca premalena da bi to shvatila te da će se osjećati uznemireno i zbunjeno.

Upton je oženio Ruth Smith 2009. godine i imaju trogodišnjeg sina. Tada je počeo predavati u školi. Vremenom je počeo puštati kosu, farbati je u ljubičastu boju, lakirati nokte te stavljati kreon na oči.

"Vidio sam Uptona obučenog u žensku odjeću ovog vikenda u gradu, ali sam odlučio reći sebi da sam to umislio", rekao je jedan od roditelja, prenosi Daily Mail.

Upton se sada nalazi u prvoj fazi promjene spola - živi kao žena prije nego odluči uraditi operaciju promjene spola. Supruga ga je ostavila.

"Bio je to težak i dug put za mene i nije mi bilo jednostavno donijeti tu odluku. Molim vas da poštujete moju privatnost kako bih nastavio sa svojim poslom kojem sam maksimalno posvećen i u kojem uživam", napisao je Upton.

No, roditelji nisu oduševljeni. Smatraju da je trebao promijeniti školu.

"Moj sin misli da će se možda probuditi sa mozgom žene jer je tako rekao učitelj Upton i sada misli da će se i njemu to desiti kada bude stariji. On je divan učitelj, ali moja djeca su premlada da bi razumjela to", smatra rodiitelj koji razmišlja ispisati djecu iz škole.