Starac se osjeća usamljeno
7

Nakon 23 godine življenja kao žena želi ponovo biti muškarac

Klix.ba
Gary Norton
Gary Norton
Sedamdesetpetogodišnji Britanac Gary Norton koji je prije 23 godine postao žena, kazao je kako je končano shvatio da je u sebi hrabri muškarac i da je to uvijek bio.

"Želim imati fizički odnos sa ženom, ali nemam "opremu" - otišlo je sve k vragu. To je moja paklena greška koju sam napravio", rekao je Gary za The Sun.

Ovaj starac je otac četvero djece. Svoje ime je prije 23 godine promijenio u Gillian i tada su ga se žena i djeca odrekli. Pokušao je izlaziti na sastanke, ali nije imao uspjeha.

Prestao je uzimati ženske hormone koji su spriječavali rast brade i sada je na listi čekanja za uklanjanje grudi.

Gary sada preklinje lokalne doktore da mu odobre sufinansiranje operacije kako bi ponovo postao muškarac. Doktori su odbili njegov zahtjev.

"Osjećam se zarobljeno. Dao sam sve od sebe da budem dobra žena. Kupovao sam bikinije i lijepe haljine, pravio frizure i uvijek imao nalakirane nokte. Ali zbog operacije sam postao lezbejka", rekao je Gary.

Iako je bio model za bikinije i predavao časove joge ženskim grupama, Gary kaže kako je njegov život noćna mora.

"Promjena spola bila je moja navjeća životna greška. Sada sam jako usamljen. Izlazim sa ženama, ali kada shvate da imam žensko tijelo tu priča završava", rekao je ovaj starac.