Novi skandal u prosvjeti
1

Engleska: Profesor biskupske škole pobjegao s učenicom

Klix.ba
Englesku prosvjetu potresao je novi skandal. Tridesettrogodišnji Jeremy Forrest, profesor matematike u biskupskoj crkvi pri školi u Eastbourneu pobjegao je sa petnaestogodišnjom učenicom Megan Stammers za kojom se traga.

Meganini roditelji su veoma zabrinuti jer nemaju nikakvog kontakta s njom.

"Samo želimo da nam se javi. Strašno smo zabrinuti i nedostaje nam. Molim te Megan, javi se", uputio je očajni apel putem medija njen otac Martin Stammers.

Profesor Forrest komunicirao je s Megan preko Twittera nekoliko mjeseci. U jednoj poruci joj je napisao: "Ti i ja. Hajde da pobjegnemo skupa", a u drugoj je pisalo "Želim se probuditi go pored tebe".

Forrest se oženio prošle godine, ali susjedi su rekli kako se konstantno svađao sa suprugom i da je ponekad morala intervenisati i policija.

Megan i Forrest se nisu pojavili u školi prošlog petka i tada je školsko osoblje kontaktiralo roditelje i policiju. Nekoliko sati kasnije viđeni su kako se ukrcavaju na trajekt za Calais (Francuska).

Policija je kontaktirala kolege iz Francuske i poslala im fotografije ovog para, a za profesorom Forrestom je raspisana potjernica.

Ovo nije prvi skandal koji je potresao ovu biskupsku školu. Početkom ove godine otkriveno je kako u školi radi svećenik koji je '60-ih i '70-ih optužen za seksualno zlostavljanje 38 djece i tinejdžera.