Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Medo je bio kriv samo zato sto je živ i u svom na svom!
Mrzim turiste. Draže bi mi bilo da sam pročitao da je bijeli medo pobio i pojeo grupu od 12 turista i da su ih identifikovali po fotoaparatima koji su ostali na mjestu medinog obilnog obroka.
Čuj tupsona, kao što će turisti tu? Pa gdje bi trebali ići, u zoološke vrtove možda? Da nije turista ti predjeli bi bili davno pretvoreni u šume naftnih bušotina, bez ijednog medvjeda u krugu od 100 nautičkih milja. Više koristi uradi jedan turista sa fotoaparatom nego hiljadu vas dušebrižnika koji nos ne proturite izvan vaše mahale.
dosli divlji istjerali pitome. Dosli medvjedu na teritoriju, bas cudno sto ih je napao. jadne zivotinje sa nama ljudima.
Ubio ga po svim pravilima zapadne demokratije.
Smanjuje se broj medvjeda na Arktiku, ali je zato u porastu broj medvjeda u BH parlamentu, BH vladi, kantonalnim vladama, entitetima, distriktu, općinama, vladinim i nevladinim udrugama, među tročlanim medvjeđim predsjedništvom, na izbornim biralištima, itd.
U ljetonim mjesecima, u potrazi za ulovom, prinudjeni su da plivaju i po 100-ak km, dok se ne domognu obale ili sante leda. Uzlazni je % polarnih medvjeda koji pri tome uginu... U oblastima gdje se led zadrzavao i do pocetka juna, sada je kriticno vec u aprilu, a i sve dublje u jesen. Zivotinja je zato sve cesce u potrazi za hranom u naseljenim mjestima. Jer, efekat globalnog zagrijavanja je pojacan na polovima, tako da je porast temp.na Arktiku 2x iznad prosjeka planete.
Steta i onako ih skorom svakodnevno manje i manje
Što čačkaju gdje im nije mjesto
Ko? Turisti ili međedi?
Tako je, kad nekog od vas ili vase dijete napadne medvjed ili pas recite da ne puca na zivotinju. A nemojte bogati ni prolaziti kroz ulicu gdje je pas oznacio teritorij jer ste vi tu uljez
Predivna i fascinantna životinja, žalosno je kako ljudi uništavaju prirodu
Trebali su zakonon zabranit da ovakvi bilmezi koji namjeno izazivaju zivotinje da ne mogu koristiti vatrreno oruzje pa bajo moj kad si vec dosao na njrgov teritorij eto onda probak pa vidi
Jadni Medo, dolsi da ga uznemiruju :(
trebalo je njih poubijati...
Mora ljudsko smeće zabiti svoj nos svugdje...Narusava prirodno stanište jadne životinje
ono kad ti neko dođe u avliju nepozvan i ti ga napadneš i on te ubije i ti kriv što si branio svoju teritoriju