Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mozda bi i novinar Klixa mogao na kakav kurs u hodniku redakcije, pa da umjesto "naući" piše "nauči".
da hoće neko kod nas organizovati kurs kurs (ne pismenosti nego) OPISMENJAVANJA za novinare klix-a
samo kod nas u sda ovako opismenjen kadar moze postati vrhovni sudija
Mi Bošnjaci smo do '45. koristili četiri (4) pisma, a onda je došao Tito da nas oslobodi i opismeni...
@@@Okice zelene , covjek koji je tako pismen kao ti pocinje recenicu sa ,,vala" zasluzuje paznju.Mogao si malo prosetati po ostalim portalima da ocjenis i druge komentatore , eto ti si pismen pa ti ne zamjerim . Sta je tebe uvrijedilo u mom komentaru ?Ja ovakva nepismena radim vec godinama. Sta je sa tobom?
napokon pametan komentar
toliko ocajno spominjes decka u svakom komentaru da sumnjam uopste da ga imas :P
Vala bi i ti mogla malo naučiti taj pravopis kad već kritikuješ. 1. Zarez ide NEPOSREDNO IZA RIJEČI, ne pravi se razmak. 2. Iza riječi "nas" ti nedostaje zarez, ili tačka zarez; ili tačka, a onda bi narednu rečenicu trebalo početi velikim slovom. 3. Ispravno je "vijeku", ne "vjeku". 4. Iza riječi "vijeku" treba staviti zarez. 5. Redni brojevi se pišu sa tačkom, tako da nema potrebe dopisivati "-om". 6. Ako već stavljaš crticu i nastavak "om", oni moraju biti međusobno povezani a ne razdvojeni. 7. Pretpostavljam da si namjeravala da kao posljednju riječu upotrijebiš "potpišu". Zašto si stavila "s" umjesto "š"? Zamisli da ja tebe nazovem OkiČe Želene"? 8. Rečenica se završava sa jednom ili tri tačke. Dvije tačke ne znače ništa. --------------------------- Zaključak: Osam ozbiljnih primjedbi za jedan jedini red teksta? Mislim da bi i ti mogla na kurs OPISMENJAVANJA. Kurs PISMENOSTI može eventualno uslijediti poslije toga.
@ okice zelene I glasaju!
Ovo je super , nije kao kod nas u 21 - om vjeku koriste prst da se potpisu..
...super, ja i dečko podržavamo ovo...