Zanimljivosti
107

U paralelnom univerzumu: Sjeverna Koreja igra u finalu SP-a

Klix.ba
Ako je suditi prema navodnoj najavi državne sjevernokorejske televizije ta zemlja će u finalu Svjetskog fudbalskog prvenstva igrati protiv Portugala i to u Sao Paulu.

Sjeverna Koreja je poznata po "prilagođavanju istine", ali je ovaj medijski izvještaj nevjerovatan čak i za njihove standarde.

Fudbalskim navijačima u toj zemlji je rečeno da je domaća reprezentacija do finala stigla sa stilom, pobjedama nad Japanom (7:0), SAD-om (4:0) i Kinom (2:0).

I dok će mnogi od nas večeras u 21 sat sjesti da gledaju argentinske i njemačke majstore fudbala, sjevernokorejski fanovi će očekivati izvještaj iz Brazila o svojim ljubimcima koji se uopšte nisu kvalifikovali na SP-u.

Uglavnom, u tom "paralelnom univerzumu", oni će na Areni Corinthians odigrati meč protiv Portugala i njihove najveće zvijezde Cristiana Ronalda. Na najavnom videu prikazani su "isječci ranijih mečeva", pa čak i lider Kim Jong-un kojeg na ekranu jedne od brazilski fan zona navijači oduševljeno pozdravljaju.

Nije poznato da li je ovaj prilog zaista prikazan na televiziji, ali je puno vjerovatnije da je to montaža nekog od korisnika YouTubea.