Zanimljivosti
20

U očima vlasti SAD-a ova 19-godišnja djevojka ne postoji

Klix.ba
Alecia Pennington izgleda kao normalna djevojka. Živi, diše i komunicira, ali za vlasti u Sjedninjenim Američkim Državama ona ne postoji.

Ako pitate državu Teksas, Pennington se nikada nije rodila, nikada nije postojala i možda nikada neće postati građanka zemlje u kojoj je rođena. Kako bi to promijenila, Pennington je svoj slučaj objasnila putem interneta kako bi povećala svoje šanse za pravnu pobjedu.

Naime, njeni roditelji nikada je nisu upisali u matičnu knjigu, nikada nije dobila matični broj rođenja i nije dobila američki broj socijalnog osiguranja.

Roditelji je nikada nisu vodili ljekaru niti je ikada bila u bolnici, a uz to nikada nije upisana u školu, biblioteku ili knjižaru. Njeni roditelji su vođe Koalicije za kućno obrazovanje Teksasa čiji članovi vjeruju da je djecu najbolje edukovati unutar četiri zida sigurnog doma.

"Imam 19 godina i ne mogu dobiti vozačku dozvolu, ne mogu naći posao, ne mogu na fakultet, ne mogu ući na avion i ne mogu glasati", objasnila je Pennington.

Vjeruje se kako u SAD-u postoji najmanje 135 osoba koje dijele njenu sudbinu koju ona vidi kao jedan oblik zlostavljanja.

SAD