Naselje Bayrampasa
51

U Istanbulu pobjedu opozicije na izborima slavili uz pjesmu Nade Topčagić "Jutro je"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sinoć se u Istanbulu slavila pobjeda opozicije na lokalnim izborima, a zanimljivo je da su se u naselju Bayrampasa veselili uz pjesmu Nade Topčagić "Jutro je".

Upravo u ovom naselju i općini živi najviše Bosanaca, a snimci s društvenih mreža prikazuju kako su proslavili pobjedu glavne opozicione stranke.

Videozapisi bilježe gomile okupljenih na ulicama opremljenih zastavama, a slavilo se uz pjesmu Nade Topčagić "Jutro je". Također, mnogima je bilo interesantno što se uz brojne zastave Turske mogla vidjeti i zastava bivše Jugoslavije.

Aktuelni gradonačelnik Istanbula i kandidat glavne turske opozicione stranke Republikanske narodne partije Ekrem Imamoglu sinoć je proglasio pobjedu na izborima za gradonačelnika u najvećem gradu u Turskoj.
Slavilo se i u drugim dijelovima Istanbula, a veliki broj ljudi okupio se ispred gradske vijećnice u Sarachaneu, jednoj od najstarijih četvrti Istanbula.

Mahali su turskim zastavama i transparentima na kojima je bila slika Ekrema Imamoglua uz oca utemeljitelja Turske Kemala Ataturka, čiji je poster bio okačen niz zidove zgrade lokalnih vlasti.