Više od hiljadu takmičara
4
U Beogradu održana utrka Djeda Mrazeva
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...sve bi ja to prešišao...
Sve je ovo okej , ljudi se zezaju...
Na ovom portalu su ljudi. Ko visoko leti, nisko pada.
...a, lipi moji :))...znan van ja i bokun dalmatinskega...razumin ja vas, ma van rečem kako san govorija i kako i sad govorin...gospe mi, u koju ne virujen, jebbe mi se kako se jezik zva...
Meni se cini da je rijec ''opstina'' bila forsirana rijec u tom vremenu, jer smo govorili vecinom ''opce'', ''opcenito'' itd. Mislim da smo govorili ''opstina'' zbog zvanicnog naziva, naprimjer ''Opstina Gorazde'', ''Opstina NG'' itd. Rijec ''kruh'' se normalno koristila u dobrom dijelu BiH (Posavina, Krajina, zap. Herc) i prije rata. Tekma i nogomet...nista cudno ili novokompovano. Oke, placa se nije govorilo mnogo prije u Sa, ali jeste drugdje. Samo ne zaboravi da nam je jezik u Yu vrijeme bio dobro ''srbiziran''. Nista lose u tome, ali za BiH ove ''hrvatske'' rijeci nisu nove, koristene su prije (i kraljevi su govorili ''tisuca''). Moj prijatelj, Bosnjak iz Posavine, odrastao u inostranstvu, ne prati medije u BiH i ''novi'' jezik, a opet govori kruh, glasovati, itd. Nane i dede su nam vise govorili hrvatskim, dok su nam roditelji vise koristili ''srpski''....(njezin - njen, znade-zna, ikavicu napr. ziviti umjesto zivjeti, viditi -vidjeti).
@@ okice , ja nisam on , ja sam ona a za jarana ne znam ko je ...za ovaj portal sam dovoljno pismena ..
jesi nepismen.....i ti i taj ti jaran mićo....
Ma ni je to , trebali bi izgleda promjenit korake , ne igramo kako treba ..
@okice ...tol'ko sam popularan da ću na kraju sa sipom kahvenisat' :))
@ commi , nik ti je pravo popularan , malo je onih koji koriste isti i ja im svima skidam kapu..koristit tudji nik je podmuklo i bezobrazno..
...dobro je bit' oprezan, al' izgleda ne valja ni u tom' pretjerivat...
...patentiraću nick, majke mi :))...a i ovo @commi, čisto da znam s' kim vazim :))
L.N. ugodna zabava bez kvacica.
@@commi Jašta :))
Nista,
@@commi ...aj sad pojasni...nisam ni ja cvajnštajn...