Više od hiljadu takmičara
4

U Beogradu održana utrka Djeda Mrazeva

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U srbijanskoj prijestolnici danas je održana Peta beogradska trka Deda Mrazeva, u okviru koje je više od hiljadu takmičara odjevenih u crveno i bijelo trčalo ulicama glavnog grada Srbije, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Učešće u ovoj utrci uzelo je više od hiljadu učesnika, među kojima su se naašli atletičari, građani koji su željeli okušati sreću na stazi dugoj oko kilometar i gostiju koji su se našli i Beogradu povodom novogodišnjih praznika. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Jedini uslov za učešće u ovoj utrci bio je odijelo Deda Mreza, odnosno da takmičari budu "prikladno" odjeveni za ovu priliku.

Deda Mrazevi i Baba Mrazice su se takmičili na stazi dugoj hiljadu metara čiji je start bio na Terazijskom platou u centru Beograda.

U trci koja je postala tradicionalna najbrži Deda Mraz bio je Nikola Bursać, a Baba Mrazica Milena Obradović. U muškoj konkurenciji drugo mjesto je osvojo Miloš Krstić iz Atletskog kluba Leposavić, a treći je bio Nemanja Stojanović iz Atletskog kluba Spartak.

Među "Baba Mrazicama" druga je kroz cilj prošla Danijela Barać, a treća Verica Stanković, obje atletičarke.

U trci je pored takmičara i rekreativaca iz Beograda bilo i onih koji su zarad učešća u ovoj sportskoj manifetsaciji došli iz ostalih krajeva Srbije, ali i gostiju iz Evrope koji početak nove 2013. godine planiraju da dočekaju u prijestolnici Srbije.

Svi koji su stigli do cilja dobili su certifikate Trke Deda Mrazeva.

Na manifestaciji koja ima za cilj promociju sporta prikupljan je i novac za Prihvatilište za odrasla i stara lica iz Beograda.Osobe sa invaliditetom su takođe učetvovale u trci.

Trka Deda Mrazeva u Beogradu ima i svoj humanitarni karakter pa su Deda Mrazevi umesto poklona, kao i građani, na punktu Instituta za transfuziju krvi Srbije, ujedno i darivali krv.

Trka je ima imala i svoj kulturno-zabavni program, kojem je prisustvovao i najbolji jugoslovenski atletičar svih vremena Franjo Mihalić, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica.

Po peti put trka je održana pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Sportskog saveza Rakovice.