|

"Sve knjige o Lanceu Armstrongu na odjelu fikcije"

"Sve knjige o Lanceu Armstrongu na odjelu fikcije"
0
T
Totalsport
21.1.2013. u 10:19
4
komentara
0

dijeljenja
"Sve knjige o Lanceu Armstrongu na odjelu fikcije"
Jedan mladi zaposlenik australske biblioteke postao je hit u lokalnim medijima i na društvenim mrežama nakon što je ismijao američkog prevaranta, penzionisanog biciklistu Lancea Armstronga.
Student koji povremeno radi u biblioteci Manly Library u Sydneyju okačio je na ulazu natpis na kojem je pisalo: "Sve knjige o Lanceu Armstrongu, uključujući 'Lance Armstrong: Slike prvaka', 'Program treninga Lancea Armstronga' i 'Lance Armstrong: najveći svjetski šampion', uskoro će biti prebačene u odjel fikcije".

Nakon što se šala probila u medije, natpis je uklonjen, a direktorica biblioteke Wendy Ford je izjavila:

"Mladić je mislio da će to biti smiješno. Nije imao pojma da će to izazvati hiljade komentara na Twitteru i da će se probiti u evropske i američke medije."

Neimenovani student će se sada morati suočiti i s internim disciplinskim postupkom, ali zbog šale ipak neće biti otpušten. Kako bi riješila sve nedoumice, Ford je dodala da knjige o Armstrongu ne mogu biti premještene u drugi odjel bez saglasnosti vrhovnog australskog tijela koje upravlja bibliotekama.

Armstrong je, podsjetimo, u prošlosedmičnom intervjuu poznatoj voditeljici Oprah Winfrey priznao da je svih sedam naslova na Tour de Franceu osvojio dopingovan.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...