Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako već dobrih par sto godina uče hrvatski jezik i onda kad su ga praktički cijelog naučili i shvatili da se zaje.ba.li odlučili reći da hrvati pričaju srpskim. Koji likovi ti srbi, zabavni u tri p materine!
Ovaj Cp6o.PC je neki teži slučaj,hrvatskim jezikom rečeno Otišao je u točku.
Ovaj Cp6o.PC je neki teži slučaj
Omer pasa Latas,Milan Pavlovic..hm....toliko o jednacenju vjere i nacije ili prilagodjjavanja svaodnevnevnoj politici:)
U Srbiji 1,3 miliona nepismenih... dok je u Srbiji oko 1,35 miliona stanovnika \"bez dana škole\", ili sa nekoliko razreda osmoletke. zato oni se tako ponasaju seljacki hahahhaha... u rs koliko su nepisemni?????? ako zna iko to
stih koji sve dileme (ne samo jezicke) objasnjava, od covjeka iz Vojvodine koji ne voli da mu se kaze da je srbin, na ekavici: \" Davno ti je vrag zaseo na prag, zemljo Srbijo. Niko ziv se ne seca toliko nesreca od jednog vezira... oko tebe komsije podizu bedeme...\" (Djordje Balasevic)
ma nek pricaju kako hoce samo neka idu u dzamiju i imaju obrezane c.une a rabija ima dobre guzove ha tjedan ha sedmica ha hefta
Mora da je tako cim je SANU zajedno sa Cosicem i SPC to pisao
Na drugo mesto dolazi, svakako, poznati sudija okružnog suda u Mostaru, Mujo Pašić. Ko od ranije nije poznavao ovog divnog čoveka i Srbina, upoznaće ga iz nekoliko sledećih redaka. Bilo je to u aprilu 1941. godine. Hrvatske ustaše i u Mostaru, kao i u ostalim gradovima i mestima narediše, pod pretnjom smrtne kazne, da svi Srbi, Jevreji i Cigani moraju da odmah predaju ustaškoj policiji svoje radio aparate, eventualno oružje i municiju. Naređenje se, zna se, odnosilo isključivo na Srbe pravoslavne vere, Jevreje i Cigane. Među Srbima nalazi se i sudija Pašić sa svojim novim biciklom. \"A što ste Vi došli sa biciklom?\" upitale su ustaše sudiju Pašića. \"Po vašem naređenju\", odgovorio im je Mujo. \"Pa, mi smo naredili samo Srbima, Jevrejima i Ciganima, nego vratite se kući i nosite vaš biciklo\", rekoše mu ustaške zveri. \"Ja sam Srbin, naređenje se odnosi i na mene, evo vam biciklo\", odvratio je sudija Pašić. Ostavio je biciklo, ali je zato odveden u zatvor.
narednikom žandarmerije Ivanom (Hrant, čije sam prezime zaboravio), i još nekoliko četnika čijih se imena ne sećam. Jedan od preživelih četnika, koji je uspeo da umakne komunističkim kuršumima, pričao je, kako su se sjajno držali svi. Svi, i Musakadić, pred samu smrt, uzviknuo je: \"Živeo Kralj, živeo Draža, dole Tito!\"
MUSLIMANI-RAVNOGORCI Nema sumnje da prvo mesto među Srbima muslimanske veroispovesti, koji su se u se u samom početku stavili na raspoloženje neumrlom Čiči, zauzima pok. Fehim Musakadić. Neumrli naš Čiča voleo je Musakadića kao retko koga od svojih komandanata i četnika. Musakadić je bio srpski dobrovoljac u Prvom svetskom ratu. Tada je odlikovan najvećim ratnim ordenom, Karađorđevom zvezdom s mačevima. Bio je u Sarajevu do početka Drugog svetskog rata Direktor policije. On je živeo za Srpstvo, njemu služio, njime se ponosio i, naposletku, za njega dao i svoj život. Pok. Čiča ga je dodelio u Štab Komande Istočne Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu bio čuveni junak, vojvoda Petar Baćović. Pok. Musakadić je uhvaćen od strane komunista početkom juna 1943 godine u Stranama kod Uloga, srez nevesinjski, skupa sa pok. majorom Jocom Pantićem, biv. sreskim načelnikom Jovićem, poručnikom Kovačevićem iz Gacka, nosiocem Karađorđeve zvezde s mačevima, narednikom Stanišićem, narednikom žandarmeri
Naš Čiča voleo je Fehima Musakadića kao retko koga od svojih komandanata i četnika Na čelu muslimanskih četničkih bataljona bili su Fehim Musakadić, Mujo Pašić, dr Ismet Popovac. Dr Ismet Popovac, lekar iz Konjica, dolazi u prve redove četnika-muslimana. Zbog svoje saradnje sa četnicima i svoga otvorenog sukoba sa Hrvatima i partizanima gine kao četnik u Trebinjskoj šumi, blizu Trebinja, 1943. godine Čuveni komoranski odred, formiran na terenu između Brodareva - B. Polje - Prijepolje, pod komandom kapetana Huseina Rovčanina brojio je nekoliko stotina boraca
Možete vi jezik nazivati i marovski što se mene tiče, ne zanima me. Ja govorio i govorit ću bosanskim jezikom. @ne kontam: Ne kontaš, naravno. Zato što si g l u p.
To sto me pitas zemo, baci se malo prema planinskim predjelima u bilo koje selo da dodjes to se zove BORBA OKO LONCIGRADA.
SRBO. RS. .. A KAKO BI TAJ TVOJ JEZIK IZLGLEDAO DA NISTE POTURCENI.. KAKO BI NAZIVAO SPRAVU KOJOM JEDES ILI NA KOJOJ SPAVAS I TAKO TO.. PROCITAO SAM SVE TVOJE KOMENTARE , NISI GLUP . NAKON OVE MOJE RECENICE O KASIKI I JASTUKU VALJDA SHVATAS DA NEMA NISTA OD NACIONALIZMA, I DA MOZEMO TAKO U NEDOGLED ;)