Reakcije podijeljene
317

Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Sarajevski otvoreni centar objavio je na svom službenom Instagram profilu da organiziraju iftar za sve prijatelje/ice i članove/ice LGBTIQ zajednice.

Odmah po objavi na društvenim mrežama pojavili su se komentari onih građana koji ovaj događaj smatraju provokacijom, dok u SOC-u ne vide ništa sporno.

"U toku je mjesec ramazan, koji u islamu ima poseban značaj. Obzirom da mnoge LGBTIQ+ osobe u BiH prakticiraju islam, željeli/e smo da organizujemo događaj za njih, ali i za sve druge LGBTIQ+ osobe, na kojem ćemo da dijelimo hranu i da uživamo u društvu jedni drugih, bez obzira na naša vjerska uvjerenja i tradicije. Bilo da ste članovi/ce ili prijatelji/ce LGBTIQ+ zajednice, pozivamo vas da se pridružite ovom zajedničkom iftaru, i, ukoliko želite, donesete nešto što ste vi skuhali, i na taj način doprinesete zajedničkoj sofri", napisali su.

"Zbog ograničenih prostornih kapaciteta važno je da se što prije prijavite putem linka koji je u opisu našeg profila. Prijave ćemo zatvoriti nakon što se popune kapaciteti, a prijavljeni će dobiti odgovor sa lokacijom na mail. Vidimo se na zajedničkom iftaru u ponedjeljak 17. aprila, sa početkom od 19 sati", poručili su iz spomenutog udruženja.

SOC također navodi u svojoj objavi da će onima koji dolaze izvan Sarajeva platiti troškove puta i smještaj.