Svijet cigara izbliza
176

Sarajevo "položilo ispit" na Cigar Masterclassu sa Sanjom Lopar, evo kako je to izgledalo

Održan prvi edukativni Cigar Masterclass
Održan prvi edukativni Cigar Masterclass
Društvo zaljubljenika u vrhunske cigare prisustvovalo je u srijedu Cigar Masterclassu u sarajevskom restoranu Apetit. Ovo je istaknula Sanja Lopar, jedina Evropljanka koja se bavi proizvodnjom cigara, a koja je za oko 80-ak gostiju priredila nevjerovatno večer i edukaciju o magičnom svijetu cigare.

Lopar je svoje neizmjerno znanje, energiju i entuzijazam u do sada najboljem Cigar Masterclassu prenijela na sve goste, a nakon prezentacije i radionice, niko nije ostao ravnodušan.

Govorilo se o osnovama uživanja u cigari, listovima duhana iz Nikaragve, Kube, Dominikanske Republike, aromama čokolade, kafe, začina… a ovo osjetilno putovanje egzotičnim destinacijama savršeno je upotpunilo sljubljivanje sa probranim pićima i hranom.

Održan prvi edukativni Cigar Masterclass
Održan prvi edukativni Cigar Masterclass

"Bila mi je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo održati prvi edukativni Masterclass u BiH pod fenomenalnom organizacijom agencije Priredba. Da budem iskrena, nisam očekivala tako veliki broj ljudi koji su se odazvali, a restoran je bio popunjen do posljednjeg mjesta. Agencija Priredba je mom Masterclassu dala veliki značaj podignuvši organizacijsku ljestvicu na zavidnu visinu kojom mogu stati u sami vrh organizacijskih kuća koje inače organiziraju moje Masterclass-ove u Evropi. Bravo cijeloj ekipi – Alenu Mehanoviću, Dini Kasumoviću, Mirzi Redžiću, a veliko hvala i Mirzetu Kovačeviću iz restorana Apetit. Zaista, kapa do poda, bilo je fenomenalno. Radujem se nastavku saradnje jer su prisutni, kako su mi rekli, bili oduševljeni i zaista željni znanja iz ovog predivnog svijeta cigare", istaknula je Lopar.

Održan prvi edukativni Cigar Masterclass
Održan prvi edukativni Cigar Masterclass

Događaj su obilježili bogata interakcija, živa diskusija, a nije izostalo niti atraktivno takmičenje po svjetskim pravilima koje je mnogima prvi put značilo uživanje u jednoj novoj lifestyle dimenziji. Na kraju smo okrunili Arijanu Tahirović, koja je doputovala čak iz Danske te sasvim zasluženo odnijela pobjedu i vrijedan poklon, pa će iskustvo o Lopar cigarama i Sarajevu svoju priču nastaviti i u ovoj skandinavskoj zemlji.

Održan prvi edukativni Cigar Masterclass
Održan prvi edukativni Cigar Masterclass

"Čast nam je što smo imali priliku ugostiti jedan ovakav događaj u našem objektu. Restoran Apetit poznat je kao mjesto dobre kuhinje i usluge, ali smo još jednom pokazali kako smo u mogućnosti biti domaćini vrhunskih korporativnih dešavanja. Reakcije gostiju najbolji su pokazatelj da smo napravili odličan posao", rekao je Mirzet Kovačević, šef kuhinje i šef restorana Apetit.

Cigar Night obilježilo je i prekrasno druženje sa gostima koji su bili jednoglasni u tome da je ovo format koji je potreban našem gradu i državi i koji svakako žele vidjeti ponovo.

"Naša kompanija, kako radi na jačanju vlastitih brendova, tako i rado prati događaje u našem gradu, ali i šire, koji imaju edukativnu i biznis stranu. Na proteklom Masterclassu smo predstavili platformu MonadPlug, koja služi za postizanje maksimalne vidljivosti izuzetnih brendova i proizvoda na evropskom tržištu. Zahvaljujući sjajnoj organizaciji, kročili smo i u potpuno novu poslovnu i prijateljsku sferu, koju donosi još jedna uspješna priča iz Sarajeva", kazala je Irma Ahmetspahić, PR kompanije Monetize Ad.

Održan prvi edukativni Cigar Masterclass
Održan prvi edukativni Cigar Masterclass

Na događaju smo mogli vidjeti veliki broj poznatih lica i poduzetnika i bilo je zaista pravo uživanje družiti se sa njima.

"Odlazimo puni pozitivnih utisaka i zadovoljstvo nam je što smo bili dio ovog neobičnog događaja. Sretni smo jer smo imali priliku ugostiti naše prijatelje, kolege i partnere na događaju drugačijeg formata i što smo na samom eventu upoznali veoma zanimljive ljude i što smo naučili nešto novo", poručio je Mirza Bavčić, direktor kompanije Express Courier.

Događaj su podržali i Badel 1862 Sarajevo, Courtyard by Marriott Sarajevo, a naročite zahvale pripale su portalu Klix.ba, kao medijskom pokrovitelju događaja.